vrijdag 16 maart 2012

Ik nodig je uit om te schrijven...

how to not follow instructions

Begin 2008 begon ik dit blog en sindsdien hebben ruim 500 blogpost het licht gezien. Het schrijven van blogs heeft daarmee een vaste plek in mijn weekritme gekregen. Het heeft me geholpen in de ontwikkeling van de professional die ik nu zeg te zijn. Het schrijven dwingt me om een mening te vormen, die te onderzoeken en aan te scherpen. Tegelijkertijd dwingt het me om me te verplaatsen in verschillende lezers van het blog: "hoe kijken die tegen het onderwerp aan?" En tot slot vraag ik me vaak af wat ik wil bereiken met een stukje dat ik schrijf?

Toch is het beginnen met schrijven soms een hachelijke onderneming. Je moet iets van jezelf bloot geven en je kunt beoordeeld worden door iedereen die het leest. Het kan daarom best zijn dat je zelf denkt dat je best wel eens wilt schrijven maar dat die schroom je tegen houdt.

Mijn aanbieding
Daarom doe ik aan al mijn lezers een aanbieding: ik nodig je uit om van een lezer een schrijver te worden. Ik nodig je uit om hier op dit weblog te schrijven. Wat je zelft wilt. Ik bied dan aan om je post vooraf te bekijken en te redigeren. Je krijgt van mij mijn reactie terug en je mag er mee doen wat je wilt.

Mijn tweede aanbieding is om samen met mij te schrijven. In dat geval draag jij het onderwerp aan en een eerste opzetje en maken we het samen af. We slijpen elkaars gedachten en mening en zorgen dat het een leuk verhaal wordt.

Meer dan 500 posts leest u met mij mee en geeft u mooie reacties. Het heeft mij veel gebracht. Dat gun ik u ook. Het is tijd om iets terug te doen. Of je nu student, directeur, bibliothecaris of opruimhulp bent, iedereen is welkom.

Ik nodig je uit en ik hoop je hier - of ergens anders - te lezen. Wie weet is het voor jou ook een leuk begin van een mooi proces.

Foto: Darwin Bell

3 opmerkingen:

Johan Stapel zei

Zo Mark, hier is een 'Hulde aan de jubilaris' gepast! Vijfhonderd is een indrukwekkend aantal. Je observaties en meningen zijn wat mij betreft goud waard, zeker ook door die herkenbare persoonlijke 'touch' en je goede pen. Ga daar vooral mee door en blijf ons prikkelen, inspireren en beleren met je blogs.

Leo zei

ThealoMarc,ik schrijf graag en denk graag na over bibliotheekwerk.Mijn visie komt over het algemeen niet verder dan denkers volgen en een maand op de zaken vooruit kunnen denken.En ik ben nog een praktijkman die op de vloer aanspreekbaar is en aanspreekt.Ik wil best met je mee schrijven-ik mioet wel bedenken hoe ik dat er bij ga doen.Maar dat bespreken we wel op de Teamdag die je bij de OBA doet, binnenkort! H.g.,Leo.
P.s. lees ook mijn Boekenblogs op www.oba.nl!

Mark Deckers zei

@Leo: Gaan we doen!