dinsdag 27 oktober 2009

Twents Carmel kiest voor Biebsearch en andere geheimen


Op sommige dagen zit alles mee. Ik zal niet alle mooie momenten van vandaag met u delen. Sommige zijn zelfs domweg geheim. Nou goed, ik zal toch een tipje oplichten.

Vanochtend vertrok ik al vroeg van huis omdat ik een presentatie mocht geven voor de directeuren van de scholengroep Twents Carmel. Die presentatie deed ik samen met Bert Heideman, directeur van de bibliotheek in Oldenzaal.
Het Twents Carmel bestaat uit een groep van vijf scholen, vijf duizend leerlingen en een flink aantal vestigingen in de gemeenten Oldenzaal, Dinkelland en Losser.

In het afgelopen half jaar ben ik samen met mijn collega's Annemarie van Essen en Marcel Mentink regelmatig op bezoek geweest bij de school. Veel gesprekken gevoerd met docenten en ICT-mensen. In het bijzonder met Ron Siemelink, de ICT-stafmedewerker van de school.
De presentatie is mede voorbereid met de directies en specialisten van de bibliotheken in Oldenzaal, Dinkelland en Losser.
Het is een spannend moment, want in de presentatie zal blijken of we het afgelopen half jaar goed geluisterd hebben en de wensen goed hebben vertaald.
Het wordt een geanimeerd gesprek. De directieleden zijn enthousiast en komen met een paar zinvolle toevoegingen die het geheel nog steviger maken. De vraag die we meekrijgen is of we per 1 januari 2010 kunnen starten. Wij gaan ons best doen en snel aan de slag!
Na het gesprek bel ik Annemarie en Marcel. Zij zijn momenteel druk om de 7.000 leerlingen instructie te geven van de Landstede-VO-groep. Daarnaast zijn we druk met de voorbereidingen van de Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle (1.500 leerlingen). En daar komt dus nu waarschijnlijk binnenkort het Twents Carmel met 5.000 leerlingen bij. Als ik vertel dat we met nog een paar scholen bezig zijn dan weet u dus dat we binnenkort voor meer dan 15.000 leerlingen een prachtige informatieomgeving proberen te maken. En dan tel ik de twee ROC's in Zwolle nog niet eens mee.
Een grote pluim voor al die ondernemende scholen en een grote pluim voor al die leuke bibliotheekcollega's die hieraan meewerken.
De dag kan niet meer stuk maar de leuke berichten blijven binnenkomen: ik hoor dat ik weer een ochtendje mag aanschuiven bij leuke mensen van de NOS, ik hoor dat we heel binnenkort in Overijssel een primeur krijgen met de digitale AO-boekjes en dat alle technische hobbels genomen zijn, ik zie de drukproef voor de uitnodiging van de masterclass Biebsearch die we binnekort aan heel Nederland willen aanbieden en ik krijg een uitnodiging om snel met een andere PSO om tafel te gaan om te praten over onze "ideale" website.
Het zijn vruchten van hard werken met heel veel collega's. En er gaan evenveel dagen aan vooraf waarbij het bikkelen is om het voor elkaar te krijgen. Genoeg voor vandaag, dicht die laptop en nog even genieten van de laatste tonen van de dag.

Geen opmerkingen: