zondag 30 augustus 2009

ZaterdagEven een rijtje van echt belangrijke dingen in het leven:

Zaterdag. Niet wakker van de wekker. Draai me om en kruip nog tegen haar aan. De jongste is vrij ongebruikelijk nog niet wakker. Ontbijt in vertraagd tempo. De kapper heeft geen rij. Gerrit van de garage zegt dat de tik in de auto niet erg is. Bij Ikea is alles aanwezig en ik kom er nog vrolijk uit ook. De laatste training voor de halve marathon loop ik op mijn gemak uit. Mijn nieuwe trompet blaast nog fantastisch hoewel het rotstukken zijn om te spelen. Mijn dochter schildert een prachtig schilderij. Ik lees mijn boek uit. En de dag eindigt zoals ze begint: ik draai me om en kruip tegen haar aan.

Grote gebaren, kleine dingen. Of om met Blof te spreken: ik leefde langzaamaan, in de kantlijn van zo'n dag.

3 opmerkingen:

Annemarie van Essen zei

lief.
en echt, zoals het kan zijn soms.

Unknown zei

Zo zou het altijd moeten zijn...

Mark Deckers zei

@essen2punt0 @digisuus: Zo zou het inderdaad altijd moeten zijn. Het gekke is dat het je overkomt en dat je het kunt zien of het trekt aan je voorbij.