donderdag 6 augustus 2009

Nog vier jaar voor: de DVD-verkoop : deel 3

In de serie: Nog X jaar voor.... bespreken we toekomstige ontwikkelingen van dingen die komen of gaan.
Vier jaar is nog een beste tijd. We leven dan in 2013. In 2013 zijn er nog wel DVD's maar de vraag is of ze nog verkocht worden. Bij de Freerecordshop zijn DVD's nu al snel een midprice- en lowprice-artikel. En dat is wel een teken aan de wand.

Ik hoor u denken: maar dat zijn CD's ook al heel lang bij dezelfde keten. Dat klopt maar voor DVD's is een alternatief beschikbaar in de vorm van Blu-Ray. Probleem is alleen dat bijna niemand (behalve de PSP-3-bezitters) een Blu-Ray-speler heeft. Maar wat niet is kan nog komen.

Een belangrijke graadmeter voor mij is daarbij het feit of er standaard Blu-Ray-branders beschikbaar gaan komen in PC's. Daarmee wordt de verspreiding van Blu-Ray flink versneld. Ook dat is nu nog niet het geval.

Naast Blu-Ray is er nog een ander alternatief en dat is online kijken of downloaden. En dat kon in 2013 al best een flink eind gevorderd zijn. Uitzending gemist is al ingeburgerd, er zijn steeds meer digitale recorders en recorders die via het eigen thuisnetwerk kunnen worden aangesloten op internet.

Eén ding is echter wel zeker. in 2013 is de laatste DVD verkocht en afhankelijk van de ontwikkelingen misschien wel eerder.

2 opmerkingen:

Doortje zei

Prima hoor, van DVD naar Blu-Ray. Toch heb ik liever dat er productontwikkelaars komen die zich op het doosje gaan storten. Zandbakproof bijvoorbeeld en zonder afbrokkelende tandjes waar je het schijfje in moet klemmen.

Mark Deckers zei

@doortje: en dan nog een speler die zandbakproof is?