zaterdag 29 augustus 2009

Je bent bekender dan je denkt, maar dan live!


Iedereen kent het filmpje dat op Hyves circuleerde, waarbij even fijntjes je dossier werd gelicht. Maar deze week overkwam me dat filmpje in het echt.
Donderdag
Afgelopen donderdag had ik een gesprek met met een ICT-coördinator van een scholengroep voor voortgezet onderwijs. Hij bleek zich goed voorbereid te hebben want hij had daadwerkelijk een dossier bij zich over mij. Hij had een tijdje zitten surfen op intenet en liet mij de printjes zien van wat hij over mij gelezen had. Uuuh, dat was nogal wat. Ik lieg niet als ik zeg dat hij een pakketje van minstens 100 pagina's voor zich had liggen. De conclusie was gelukkig positief: hij wist dat ik de juiste persoon was om hem verder te helpen.
Toch bekroop mij een wat onbestemd gevoel. Welke sporen liet ik allemaal na?
Vrijdag
Kortom het was zaak het roer om te gooien. Vanaf nu zou ik zelf gaan bepalen wat er nog op internet komt en wat niet. Dus twitterde ik vrijdagochtend het bovenstaande bericht. Wie mij of Essen2punt0 heeft gevolgd heeft gezien dat we op SchipholPlaza waren (voor iets waarvoor we nog veel gaan reizen). 's Middags verruilde ik SchipholPlaza voor AmsterdamCentrum. Ook een geheime locatie. Ook daar kreeg ik een fantastisch aanbod maar nu op ICT-gebied.
Collega's van me, checkten naarstig mijn digitale agenda... maar haha die had ik voor de gelegenheid ingevuld met fake-afspraken die toch ook echt hadden kunnen zijn.
Maar u begrijpt, ik kan er allemaal niks over zeggen. Het waren twee gouden deals maar ze moeten helaas nog even geheim blijven. En tja, en wat ik hier zeg zit volgende week in de dossiers van de volgende ICT-coördinator waar we mee praten, dus sorry.

3 opmerkingen:

Unknown zei

Laat je ons hier nu gewoon zitten met een teaser? Veel reizen, gouden deals...het klinkt allemaal wel spannend.

Dat van dat bepalen wat er online komt snap ik niet zo goed. Baseerde de ict'er zich dan op info die iemand anders online had gezet?

Interessant wel dat je een gouden deal doet maar dat jij de ict'er verder kunt helpen, in plaats van andersom.

Kortom: je hebt me nieuwsgierig gekregen.

Bedankt he :-)

Unknown zei

Maar Google jij jezelf nooit om eens te kijken wat men van jou allemaal kan vinden? Dit is toch iets dat ioedere Informatieprofessional van zichzef moet weten ;)

Zelf heb ik een tijdje alleen met een nickname, initialen e.d. op het internet gereageerd. Maar merkte dat dit het alleen maar lastiger was om mijn eigen berichten terug te vinden en het op het gebied van personal branding (verschrikkelijke term en concept, maar doe het toch) ook niet echt voordelig was.

Ik zet enorm veel zaken online, maar denk hier altijd wel eerst goed over na. Bij reacties op weblogs en ook mijn eigen weblogberichten begin ik regelmatig opnieuw met typen. Omdat de boodschap anders misschien verkeerd begrepen kan worden.

men mag mij Googlen mijn meningen, werkervaring en kennis zijn hier voor het grootste gedeelte op te vinden. En als men mij hier mee confronteert dan weet ik dat ik dit allemaal (nou ja in iedergeval het meesten wel :)) goed zou kunnen verdedigen.

Maar ik ben natuurlijk ook wel benieuwd naar de gouden opdrachten. Vooral als je ze voor collega's verborgen moet houden.

Dat is overigens wel verdacht. Het voor je collega's verborgen houden. Realiseer je dat ook dit in je nadeel kan werken. Collega's of leidinggevende zouden wel eens kunnen denken dat je aan het solliciteren bent naar een andere baan. En die ICT-er zou wel eens kunnen denken dat jij volgende week niet meer werkzaam bent bij je huidige werkgever en de opdracht daarom aan iemand anders geven.

Zo handig is geheimzinnig online nu ook weer niet!

Mark Deckers zei

@edwin: we laten je nog even in spanning :-)

@jeroen en @edwin: een deel van de informatie plaats je zelf. Maar je naam komt voor in heel veel andere documenten voor. Ik schrok gewoon van het hele dossier zo bij elkaar.

Overigens overkwam het mij dat ik vroeg waar een andere collega was. Oh, ik kijk wel even in zijn agenda zei een behulpzame mede-collega. Enigzins beschamend zei deze collega toen: hij heeft in zijn agenda gezet dat hij een sollicitatiegesprek heeft bij een ander bedrijf. Tja, is dat handig?

Een andere collega meldde dat hij was gefotografeerd op een feestje maar dat hij de fotograaf wel even had aangesproken dat de foto niet op internet gebruikt mocht worden.

De voorbeelden liggen dus letterlijk voor het oprapen. Die actie van de overheid is dus zo gek nog niet.