donderdag 5 maart 2009

De mysterieuze krachten van het bibliotheekwerk : deel 3 : Erik ter Weele


Het is alweer vier maanden geleden dat wij een beroep deden op de mysterieuze krachten in het bibliotheekwerk. Toen ging het om Paula Braun.

Ditmaal gaat het om Erik ter Weele. Erik Wie? hoor ik u denken. In de mysterieuze krachten van het bibliotheekwerk gaat het altijd om mensen die weinig schreeuwen maar heel veel doen. Mensen die soms onzichtbaar zijn maar van onschatbare waarde. Erik is zo iemand.

Erik ter Weele werkt op de ICT-afdeling van de OBD/Blauwe Brug (kruis aan wat niet van toepassing is). Erik weet veel van Bicat maar nog meer van alles wat met A-select en VDX te maken heeft.

Heel Overijssel heeft hij aan Zoek&Boek gekregen en nu is hij bezig om dat voor veel Gelderse bibliotheken te regelen. Toen er een pilot kwam in Deventer met de blindenbibliotheken en er van alles geregeld moest worden, was ik getuige van een stroom van honderden e-mailtjes die tussen Erik, VOB en OCLC/VDX heen en weer gingen.

Soms neem ik Erik mee naar gesprekken met ICT-bedrijven. Erik blijft altijd nuchter en heeft een hekel aan gebakken lucht. Als Erik niks zegt in zo'n gesprek dan vindt hij het niks. Dan weet je dat het technisch gesproken gebakken lucht is.

Ondertussen poetst Erik alle technische vuiltjes weg. En hij blijft altijd bescheiden.

Boven zijn bureau hangt een Elviskalender nog steeds op december 2003. Na Elvis is er nooit meer betere gemaakt, vindt Erik.

Als ik moest kiezen tussen Erik of Elvis, dan wist ik het wel. Geef mij maar Erik, dan kunnen we tenminste nog cd's van Elvis bestellen. Erik is The King.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Geen opsmuk dat is Erik ten voeten uit. Dat wordt ook gezegd van de Overijsselse beweging De Moderne Devotie die vooral aan praktische werken deed. Van hen is het bekende spreekwoord "de mens wikt en god beschikt". En dat past ook bij Erik wikken, wegen, checken en dan eindelijk met die geniale verbetering komen. Zijn vader (en andere familieleden) zijn daarbij de norm, als zij het handig vinden werken dan is het goed. En als je dan van de blues-rocker Stevie Ray Vaughan houdt, is dan mooi meegenomen.

Anoniem zei

Erik 'still got the blues' ter Weele: deze blog vervult ons met
Pride and joy!
Jacqueline