dinsdag 14 april 2015

Erik Boekesteijn:'Ik ga maar niet hoor, want dan krijg ik zoveel inspiratie' #biebplaza

Erik Boekesteijn mag het feestje van Bibliotheekplaza aftrappen. En als je Erik nog niet bent tegen gekomen ergens in het bibliotheekwerk, heb je toch wel onder een steen geleefd. Immers, samen met Jaap van de Geer waren ze op elk bibliotheekfeestje toch wel met een camera te vinden. Vooruit, een inkoppertje: 'ze zijn samen toch wel de Geer en Goor van het bibliotheekwerk'.

Erik memoreert dat Plaza nu al 9 jaar bestaat. In die 9 jaar hebben al vele mensen een bijdrage geleverd. Kenmerk is telkens dat we proberen te leren van sectoren om ons heen.

Erik heeft de afgelopen tijd gereisd door 15 landen. Hij bracht europarlementariĆ«rs terug naar hun eigen streek en liet zien hoe bibliotheekwerk ervoor stond. Dit om europarlementariĆ«rs ambassadeur te maken van bibliotheekwerk. En om te laten zien dat bibliotheekwerk sterk verandert is. Het filmpje dat hij laat zien - over een Oost-Europees dorpje - laat zien hoe ook daar bibliothecaris dag aan dag bezig zijn om mensen verder te helpen. Hoe beperkt de middelen ook zijn. Mooie voorbeelden van die filmpjes zijn hier te zien.

Deze week vroeg hij aan een collega: 'ga je nog naar Plaza?' 'Nee', zei die collega 'ik ga maar niet hor want dan krijg ik weer zoveel inspiratie waar ik wat mee moet'. Tja.

Gelukkig zitten er nog een kleine 300 collega's in de zaal. Die gaan er mee aan de slag.

We zijn van start!

Geen opmerkingen: