donderdag 6 juni 2013

Petje af voor Jan de Waal!


 
Jan de Waal, bibliothecaris uit Oss, is voor velen in het bibliotheekwerk een bekende. Hij is een steun en toeverlaat als het gaat om nieuwe ontwikkelingen. Als een nieuw apparaat in Nederland nog niet op de markt is, heeft Jan het vaak al in bezit. En als Jan iets niet ziet zitten, hoeven wij er niet aan te beginnen. Jan is een soort de facto standaard geworden in het bibliotheekwerk.

En het aardige van Jan is dat hij altijd alles deelt. Kennis is nooit voor hem alleen maar altijd om te delen. De afgelopen week werd ik dan via Slideshare geattendeerd op een paar nieuwe presentaties van hem. En zo stuitte ik op deze aardige cursus voor de iPad. Hoewel ik autodidact ben in veel dingen, leerde ik toch een paar nieuwe dingen van de presentatie van Jan.

En tja, met zo'n presentatie kun je in je eigen bibliotheek natuurlijk weer zo aan de slag! En ik zal u wat vertellen, ik kwam gisteren twee collega's uit Overijssel tegen die deze presentatie al weer gebruikt hadden. Zo snel gaat het dus.

Jan heeft ook een leuke presentatie op Slideshare gezet over zoeken op Internet. Leuk om nog eens te behandelen op een bibliothecarissenoverleg.

Duimen omhoog voor Jan!

4 opmerkingen:

jan de waal zei

He mark dat's leuk aandacht voor mijn "deelprincipe", Ik vind het een logisch
verlengstuk van onze publieke taak als bibliotheek.
Verder vind ik het jammer dat "geïnvesteerde tijd" vaak maar eenmalig gebruikt wordt. Nu kunnen collega's (of commerciële buro's) hierop verder bouwen of zich eigen maken. Naast lezen, fietsen en schaatsen zijn iPad (of Android) bijna de basiselementen van het leven geworden. Ik beheer er een niet van ;-)
Voordeel van slideshare.net is dat je "verouderde presentaties" kan aanpassen. Mijn "foute iPadcursus" is op slideshare.net meer dan 10.000 keer bekeken. Maar ook mijn YouTube kanaal youtube.com/digibieb met bijna 10 miljoen bezoekers doet het aardig.
Veel collega's delen ook in blog, twitter enz vorm en daar maak ik weer dankbaar gebruik van....samen worden we slimmer en digitaal vaardige burgers hebben we gewoon nodig in Nederland (en ver daarbuiten)

Annemarie van Essen zei

En alleen al vanwege zo'n fijn en open antwoord blijft Jan de Waal natuurlijk altijd een van de beste Bibliothecarissen van Nederland! :)

kiki zei

Mijn papa is de beste !!

Mark Deckers zei

@jandewaal: een youtubekanaal met bijna 10 miljoen bezoekers wel aardig noemen.... dit is onderkoelde humor!
@kiki @annemarie: Jan is de beste!