donderdag 23 mei 2013

Je ziet wat je wilt zien....Ik had een oom die vals speelde met kaarten. U kent vast het spelletje "Pesten". Bij de joker moet je extra kaarten pakken. Terwijl ik de kaarten bijpakte en rangschikte, pakte hij consequent de joker weer van het stapeltje en legde hem na enkele beurten weer op. Na een tijdje spelen had ik het hele stok kaarten in mijn hand.

Ik zag niet dat hij vals speelde. Ik was te zeer bezig met mijn eigen kaarten. Gisteren haalde ik het zelfde trucje uit met mijn eigen kinderen. En jawel, de jongste zat aan het eind met het complete pak kaarten. Tjonge, er zitten wel erg veel jokers in dit pakje, verzuchtte ze aan het eind.

Wie alleen bezig is met zijn eigen wereld, ziet niet dat de wereld om hem heen al helemaal veranderd kan zijn. Kijk maar eens naar het filmpje.... En verbaas over wat u niet ziet.

Of het nu bibliotheekwetten, landelijke infrastructuren of bezuinigingen zijn, ze kunnen ons blik focussen en wegtrekken bij wat er nog meer gebeurd in deze wereld. Zie je wat je wilt zien of wil je zien wat er werkelijk gebeurt?

Geen opmerkingen: