maandag 21 mei 2012

Literatuur Late Night


De Bibliotheek Den Haag organiseert al enige tijd Literatuur Late Night. Op de website omschrijven zij dit als volgt:

Elke eerste vrijdagavond van de maand is de eerste verdieping van de Centrale Bibliotheek in Den Haag het decor voor de talkshow Literatuur Late Night. Afwisselend gaan presentatoren Abdelkader Benali en Oscar Kocken in gesprek met schrijvers die zij bewonderen.

 de gasten behoren grote namen en aanstormende talenten. Zij praten over hun nieuwste (of eerste) werk. Na afloop signeren en verkopen zij hun boek(en). Literatuur heet van de naald, met gevestigde en debuterende schrijvers, live muziek, de literaire maandagenda en een prijsvraag.
De bibliotheek zendt deze literaire avonden sinds kort live uit via internet en via het kanaal van BibliotheekTV zijn ze ook terug te kijken. De opzet zit leuk en professioneel in elkaar. Door de inzet van internet kan het bereik van dit soort avonden veel groter worden.

En naar mijn gevoel is het iets wat je ook goed samen met meerdere bibliotheken zou kunnen organiseren. Verder is het leuk om via je eigen bibliotheek weer te attenderen op deze uitzendingen en zo met elkaar 'buzz' te genereren rond deze bijeenkomsten. Een initiatief dat zich dus heel goed leent om ingezet te worden in literaire communities.  Iemand nog meer idee├źn wat je met zoiets samen zou kunnen?

1 opmerking:

Zomer65 zei

met een groot videoscherm live ook in andere bibliotheken de uitzending volgen, en met een skypeverbinding het mogelijk maken om vragen te stellen aan de auteurs? En dan op elke avond ergens anders in Nederland zoiets regelen, en dan is er dus elke avond iets te doen in de bieb... net zo makkelijk