donderdag 28 april 2011

Geen oranjebitter, geen kleedjesmarkt, geen spijkerpoepen

djo koninginnedag

Geen liters oranjebitter die u hoeft te drinken. Geen volkslied waar u alle dertien coupletten van mee moet zingen. Geen kleedjesmarkt waar u altijd die dingen koopt die u toch niet nodig hebt. Geen kleedjesmarkt waar u als ouders al om zes uur moet zitten om voor uw kinderen een plekje te reserveren. Geen oud-hollandse-spelletjes als eier-koppen, spijkerpoepen of koekstikken.

Klinkt dat aanlokkelijk? Kom dan naar het Koninginnedagconcert in het lieflijke Holten. Het enige wat u hoeft te doen is om 17.00 uur aanschuiven op het terras. Uw drankje met borrelhapjes bestellen en verder niets. Na afloop loopt u licht aangeschoten maar verrijkt met een gezonde dosis jazz het terras weer af. Wie wil er nu niet zo'n Koninginnedag? We krijgen bijna medelijden met de Koninklijke familie. Die zijn overigens ook van harte welkom maar ik vermoed dat ze andere verplichtingen hebben.

2 opmerkingen:

Renze Koenes zei

Het Deventer Jazz Orkest zal ook op Koninginnedag helaas geen Duitse en Argentijnse liederen te gehore brengen, maar zich uitsluitend richten op de rijke traditie van the American Songbook. En Stevie Wonder.

Mark Deckers zei

@Renze Koenes: hoewel ik bij Stevie Wonder toch wel weer associaties krijg met Pieter van Vollenhove, hear no evil, see no evil ;-)