woensdag 6 oktober 2010

37 manieren om tegen bezuinigen aan te kijken : the making of...

We zijn weer mooie stappen met onze cursus "37 manieren om tegen bezuinigingen aan te kijken". Al eerdere meldde ik hier en hier hoe het met de cursus ging. Ik praat u maar weer eens even bij.

Folders
De afgelopen week gingen folders weg naar de bibliotheken in Nederland. Tjonge, daar staat het dan. Een echte cursus. Wat voor de zomervakantie nog een idee was, begint nu toch wel heel echt te worden. Met een heuse website met de folder in digitale vorm en een reactiemogelijkheid om interesse kenbaar te maken.

Column
De afgelopen week verscheen een column in Bibliotheekblad over de cursus met die rare foto met dat monopolygeld. Dat vond ik trouwens een lastige column om te schrijven. Het is lastig om de juiste toon te raken. Dit omdat de consequenties voor personeel zo makkelijk negatief kunnen zijn.


Interne try-out
Tot slot vond maandag samen met Marc Heleven van New Shoes Today een interne try-out plaats met een aantal collega's. Het programma is doorgelopen. De opdrachten zijn uitgetest. In een paar uur had ik enthousiaste reacties terug en ook een antwoord op een aantal vragen waar ik nog mee zat.

Volgende week dinsdag volgt de laatste try-out met twee echte bibliotheken. Ik zal me vast nog wel even melden. Maar voor nu, weer een mooi resultaat. Tjonge, het wordt echt!

2 opmerkingen:

Hans ter Heijne zei

Hoi Mark,

Interessant, 37 manieren om tegen bezuinigingen aan te kijken. De bibliotheken zullen er moeilijk onderuit komen, mede door vermindering subsidiestroom van gemeenten. Vanuit dat aspect gezien en om creatief te kunnen meedenken met onze eigen bibliotheek heb ik als raads- en commissielid van de gemeente Losser belangstelling voor "37 manieren ...".
Vraag: Heb je voor mij links naar websites of artikelen over deze cursus of kun je mij wellicht anderszins informeren? Zou ik erg waarderen.
B.v.d..

Met vriendelijke groet,
Hans ter Heijne

Mark Deckers zei

@Hans ter Heijne: Leuk je weer tegen te komen! Je insteek is een leuke en goede. Misschien is het wat om eens wat voor geïnteresseerde raadsleden en/of ambtenaren te doen. Neem maar eens contact op. Dan kijken we eens wat samen mogelijk is.