vrijdag 12 december 2008

De feestweek.....

Allemachtig, wat een week. En de week is nog niet eens helemaal voorbij. Gisteren (donderdag) was wel de climax met de uitreiking van de Bibliotheek InnovatiePrijs aan het ROC-project in Zwolle. Er waren lovende woorden van de jury over het maatschhappelijke importantie en het excellente ondernemerschap. In de avond hebben we onder het genot van een etentje alle lovende woorden nog eens na laten klinken. Euforisch en moe donder je daarna je bed in. Waar op dat moment overigens een dochter van me lag.... Want die kon niet slapen die avond.

Maar de hele week was fantastsich.....

Maandagochtend, 6.45 uur
De week begint op maandagochtend 6.45 uur. Ik krijg een eerste SMSje binnen van Jos Debeij. Voorpagina Volkskrant gefeliciteerd.... Ik zit al in de auto op dat moment en twijfel even of Jos nu een geintje uithaalt. Drie minuten later weet ik dat het niet zo is want dan komt SMSje twee al binnen met hetzelfde bericht.

Overigens ben ik dan al op weg naar de bibliotheek in Zwolle want daar mag ik die ochtend samen met Marijke Landman een galaochtend presententeren. U leest het goed: een galaochtend. Het is de personeelsvergadering van de bibliotheek en eerlijk gezegd heeft dat iets van een bonte avond met een stevige inhoudelijke ondertoon. Ik mag twee uur lang - samen met Marijke - een wervelende spelshow leiden met ondertussen interviews met belangrijke gasten uit dat jaar. Aan het eind van de show wordt ik zelf overvallen door mijn oude afdeling die op eigen wijze een prachtig internetlied te gehore brengen.

Aan het eind van de middag rijd ik nog even langs Jos Debeij om voor woensdag de 100.000e uitlening van Zoek & Boek voor te bereiden. We komen er nie helemaal uit. We zeggen maar tegen elkaar dat het wel goed komt. Maar helemaal goed voelt dat nog niet.

Dinsdag 12.15 uur
De dinsdag is nog echt een overlegdag met toch twee prachtige uitkomsten. In de ochtend overleg ik samen met Emiel Poortman van de OBD/Blauwe Brug/Aturis (*streep door wat niet van toepassing is) en Helga van Gelder van Medialab. We verzinnen een nieuwe opzet van de ondersteuning door Medialab en de uitrol in heel Overijssel. Door goed samenspel zijn we daar binnen 1,5 uur uit. En er is dan echt sprake van een win-win-win-situatie dus iedereen is blij.

Dinsdag 15.30 uur
In de middag overleg ik samen met Nicole Giling met Monique Bellersen van de VOB over samenwerking rond het ROC-traject. We maken goede afspraken over ondersteuning en hoe we in 2009 meer samen op gaan trekken. Monique maakt een voorstel..... super! We gaan echt het land in!
Woensdagochtend, 10.30 uur
De ochtend staat in het teken van Zoek&Boek. Maandagmiddag waren niet helemaal uit de voorbereidingen gekomen. Aan het begin van de ochtend schrijf ik nog het verhaaltje dat ik samen met Jos zal houden. We treden op als Prof. Boekmeel (Jos) en Prof. Dr. Knoikl. (ondergetekende). René van der Have en Refik Köse hebben een filmpje gemaakt over de 100.000e levering. Het valt allemaal in goede aarde en bovendien: de tent zit bomvol. Van heinde en ver zijn er mensen gekomen om het met ons mee te vieren. Terecht worden aan het eind Paula Braun (VOB/OCLC/Ingressus)*streep door wat niet van toepassing is en Gerda Malepaard (OBD) in het zonnetje gezet. Het zijn de bikkels die keihard hebben getrokken om al die dingen op de achtergrond goed te regelen. Zonder hen geen succes.

Woensdagavond 21.30 uur
Samen met Rommy Eisma (Blauwe Brug) en Hans Hilbers (Kop van Overijssel) presenteren we de eindversie van het meerjarenplan voor de bibliotheek Kop van Overijssel. Het is en was een intensief traject met de gemeente en bibliotheek. Bestuur en gemeente zijn beide erg enthousiast. Het plan wordt met veel lof vastgesteld.

Donderdagmiddag 13.45 uur
Als brave schoolkindertjes zitten we netje in de rij bij de VOB-ledenvergadering. De Werkplaats voor ons. DOK Delft achter ons. Toch wat zweet in de handen van spanning. Oud-staatssecretaris Medy van der Laan mag als bestuursvoorzitter aftrappen voordat de juryvoorzitter het woord krijgt. Medy verspreekt zich even waardoor duidelijk is dat elk van de genomineerden een prijs zal krijgen. Daarna volgen de juryrapporten. Het gaat allemaal in een roes voorbij. Aan het eind van middag zit ik - samen met Tineke van Ham en Ineke van Oort - met een gigantisch bord (de cheque van 10.000 euro) in de trein. De opmerkingen van medepassagiers zijn leuk. Daarna een afsluitend etentje.

De feestweek loopt op zijn einde. Vandaag nog een rondje Nederland naar Flevoland en Friesland. Er wachten nog een kleine 100 onbeantwoorde e-mails. Er wachten nog vele contracten die getekend moeten. Maar wie maalt erom. Eerst nog maar even genieten.....

13 opmerkingen:

Anoniem zei

He Mark, gaaf man. Nogmaals van harte. Kan 't nog mooier?

JaapJan Vroom
Deltion College

Astrid zei

Klinkt als een drukke maar warme week. Wie zei dat werken in de bieb saai was?
Gefeliciteerd!

Jan te Bokkel zei

Mark, ik feliciteer je van harte! Een prachtig resultaat voor jou en je collega's in de bibliotheek Zwolle, maar ook voor de mensen van het Deltion College.
En nu verder het land in!

Jan te Bokkel

Kleurrijke zei

Mark wat een geweldige week heb jij gehad! En wat een energie nog gisteravond om "Feestweek" nog aan je blog toe te voegen!
En dan is het nu ineens zo'n hele rare day after.....ook nog eens zo'n vrijdag.
Fijn weekend
Marijke

lispeltuut zei

Hoi Mark, een leuk verslag! En heb genoten van het filmpje! hangt de cheque al in de bieb? Ook jij gefeliciteerd!!!

groetjes, marieke

Jouke zei

Gefeliciteerd allemaal!

Unknown zei

Jullie zijn prachtig bezig! Van harte gefeliciteerd met al het moois, het is verdiend!

Ik ben wel benieuwd hoe dat nu zit met die prijzen. Op de site van de VOB lees ik nog niets over. Iedereen 10.000 euro gewonnen?

Ook dat is dan wel weer mooi. Inderdaad win-win :-)

Goed weekend! Dat gaat vast wel lukken!

Unknown zei

oh, in de rebound zie ik het alsnog staan, verstopt in een ander bericht van de VOB.

Goed kijken is ook een kunst....

Mark Deckers zei

@allen: tja wat moet ik nog zeggen... dank voor alle mooie woorden. Maar vergeet iet dat er heel veel mensen meegewerkt. Het was een absolute teamprestatie. Zo en nu het weekend in.

Jan Klerk zei

van harte Mark! Jullie zijn een mooi voorbeeld.
grtz. Jan

Annemarie van Essen zei

Heerlijk toch, zo'n week?!
Van harte. :)

Mark Deckers zei

@Jan en Annemarie: Ook weer dank voor de complimenten.
@allen: Het weekend zit erop en we gaan kijken wat voor leuks we nu weer kunnen doen!

Snorrismom zei

Dat klinkt als een geweldige week. Nog gefeliciteerd, goed gedaan!