woensdag 28 januari 2009

Een vroeg smsje en met wie heb ik een afspraakje?

Mensen die mij kennen, weten dat ik fobisch ben voor de tandarts. Als de tandarts zou aanbieden om te verdoven bij de controle, zou ik gelijk op dat aanbod ingaan. Bij een beetje behandeling val ik flauw.

Het afgelopen jaar was wat dit betreft dan ook een topjaar. Mijn tandarts is namelijk begonnen aan het vervangen van oude amalgaanvullingen, een verstandkies mocht worden verwijderd (lees: met hamer en beitel verpulverd) en tot slot: ook nog een wortelkanaalbehandeling. Ik heb dus ongelofelijke angsten uitgestaan.

Maar goed, daar ging dit niet over. Gisterochtend kreeg ik om 7.45 uur een smsje. Dat was even schrikken. De laatste keer dat het zo vroeg was, was namelijk in mijn vorige blogpost (Jos Debeij, stonden we in de krant). En die blogpost is alweer een maand oud, een eeuwigheid dus in dit internettijdperk.

Maar goed daar ging het niet over. Het ging over dat smsje. Het berichtje luidde: op 10-2 heeft u om 18.30 uur een afspraak met uw tandarts. Ja, leest u maar eens goed.

Een afspraakje met mijn tandarts? Op 10-2. Dus nog heel ver weg gelukkig. Maar wat een horror. Had ik gevraagd om sms-berichtjes en hoe wist ze mijn 06-nummer? En gaat ze me nog meer berichtjes sturen? Eerst twee weken vantevoren, dan een week voor de afspraak en dan elke dag? Weet ze soms dat ik het heel erg vind en zit ze me te pesten?

Ik wist dat ik een moderne tandarts had. We hebben die nu een jaar (inderdaad en sindsdien ben ik aan de beurt). Ze is echt heel goed, denk ik. Ze heeft ook nog een website: http://www.trotsopjetanden.nl/. Je verzint het niet, het gebeurt.

En zo bracht mijn tandarts u weer terug bij u. Oh ja, goed 2009!

2 opmerkingen:

Astrid zei

Misschien moet je je meer focussen op die mooie steentjesstapels van je tandarts. Dat geeft innerlijke rust!
Sterkte, 10-2 rond 18.30u ;-)

Mark Deckers zei

Ja, die steentje heeft ze inderdaad in de praktijk hangen. Ik heb daar al alle associaties bij gehad: van slecht gebit tot gooien met die stenen.