vrijdag 22 februari 2008

Library 1.5 en "Library 2.0 is evil"

Ik dacht echt dat iedereen in bibliotheekwerk wel wel een 2.0-fan zou zijn. Een fan van nieuwe features en meer interactie. De afgelopen dagen kwam ik een paar grappige dingen tegen die je - als je een beetje Peter R. de Vries bent - als een complot zou kunnen beschouwen tegen al die nieuwe dingen.

Er bestaat een heuse Library 2.0 skeptic reading list met daarop literatuur waar je goede argumenten kunt vinden tegen al die mensen die meegaan in de hype van 2.0.

In Noorwegen hebben ze een eigen Jan Klerk maar die heet geen Jantweepuntnul maar Librarian 1.5. Een leuke verwijzing dat we niet 1.0 en ook geen 2.0 maar daar nog ergens tussenin. Overigens leuk om te lezen dat ze in Noorwegen weer gewoon tegen dezelfde dingen aanlopen waar wij ook tegen aan lopen. Gedeelde smart is halve smart.

In de uiterst serieus te nemen Laughing Librarian is ooit een lemma verschenen onder de titel Library 2.0 is evil. Nou meer onheil kan er toch niet gepredikt worden zou je zeggen.

Als uitsmijter: er bestaat zelfs een library 2.0-song. Een Kraftwerkachtig nummertje waarbij de rillingen je inderdaad over de rug lopen. In zo'n wereld wil toch niemand leven?

Nou, allemaal even hard om lachen en dan gauw weer verder met vernieuwen.

Geen opmerkingen: