zaterdag 16 februari 2008

Doe maar gewoon.....

Na de leuke donderdag volgde een wat ingetogen vrijdag. Door Astrid van Dam van de Bibliotheek Hengelo was ik opnieuw uitgenodigd voor een voorstelling van Rood Verlangen. Jaar na jaar organiseeert de Bibliotheek Hengelo bijeenkomsten op scholen in het kader van Toon je taal.

Rood verlangen speelt verhalen uit prentenboeken. Tekst wordt tot een minimum beperkt, gevoel wordt met muziek uitgedrukt. Kinderen moeten een uur lang stil zitten.

Dit maal was de voorstelling Marsi aan de beurt en dit maal was ik te gast op een school voor speciaal onderwijs. Ik zag kinderen een uur lang geconcentreerd stil zitten en luisteren naar (klassieke) muziek. Met minimale middelen voltrekt zich een verhaal. Het is magie. De ontlading bij de kinderen als het verhaal toch nog goed afloopt, is dan ook enorm.

Kijk dat is waar we voor werken. Kleine (en grote) kinderen een stap laten maken in hun ontwikkeling.

Ik vertelde Astrid over de ontwikkeling in Zwolle en zij liet mij het verhaal zien van het basisonderwijs in Hengelo. Het lijkt op elkaar maar de accenten zijn verschillend. Kijk, dat verhaal kan ik weer gebruiken in Zwolle. Dat wordt na de ROC's en het VO dan weer een volgende stap.

Geen opmerkingen: