dinsdag 7 april 2020

Uniek: alle bibliotheken in Nederland zijn op dit moment boetevrij!


Sinds 16 maart 2020 blijken alle bibliotheken plotseling boetevrij te zijn!

Nogal wiedes Deckers, hoor ik u denken. Want alle bibliotheken zijn op dit moment gesloten. Dat sluiten ging nogal abrupt. En bibliotheken hebben sindsdien massaal hun inleverdatum aangepast. Eerst tot ergens na 6 april en inmiddels allemaal tot enkele weken na 28 april. In feite kennen we nu de unieke situatie dat alle bibliotheken in Nederland boetevrij zijn. Helaas niet open, maar wel boetevrij. De kans om bovenstaande kaartje te maken laat ik dan ook even niet voorbij gaan.

Al een aantal jaren volg ik de boetevrije bibliotheken in Nederland. Het laatste overzicht dat ik publiceerde was van midden vorig jaar. Toen vermeldde ik dat 45% van de bibliotheken inmiddels een vorm van boetevrij abonnement kende. Toen zag het kaartje er zo uit.Overigens ga ik rond juni van dit jaar weer een update maken van de boetevrije bibliotheken. Als u nu al ziet dat u bij dit kaartje ingekleurd moet worden, laat me het dan vast weten. Dan zorg ik dat u in juni in de update terecht komt.

Helaas niet open maar wel boetevrij. Om eerlijk te zijn, ik heb het toch liever andersom en het liefst heb ik het allebei: open en boetevrij.

Geen opmerkingen: