woensdag 19 oktober 2016

De-niet-kunnen-lezen-en-niet-kunnen-schrijven-show!


Op 9 september opende in de bibliotheek Eibergen het Taalhuis Oost-Achterhoek. Het zijn altijd feestjes waar ik met een dubbel gevoel naar kijk: goed dat het gebeurt maar het was zo fijn geweest als het niet nodig was. Lees nog maar eens het verslag na in Berkelnieuws.

Het is een initiatief dat veel bibliotheken zullen herkennen.  Elk taalhuis gaat op zoek naar de middelen die goed passen bij hun omgeving. Maar goede voorbeelden zijn het waard om gedeeld te worden. En hier hebben we er zo één.

Het taalhuis Oost-Achterhoek maakte een heus niet-kunnen-lezen-en-niet-kunnen-schrijven-show. Op een luchtige manier leggen vier laaggeletterden uit hoe zij omgingen met hun laaggeletterdheid en hoe zij zichzelf er toe zetten om beter te leren lezen en schrijven.

De Niels die in het filmpje aan het woord komt, heb ik zelf ook wel eens gesproken en hij ondersteunt ook diverse bondgenootschappen als ambassadeur. Onvermoeibaar zet hij zich in. Voor mij zijn dit soort initiatieven  en dit soort mensen het bewijs om samen door te gaan met de doelstelling van de leescoalitie: In 2025 verlaat geen enkel kind de basisschool met een leesachterstand en zijn alle volwassen geletterd of bezig dat te worden.

Chapeau en volle kracht vooruit!

Geen opmerkingen: