dinsdag 8 september 2015

Nieuw in dit land? Snel naar de bibliotheek!


Dit is de burgemeester van Los Angeles. En hij heeft een filmpje gemaakt voor alle nieuwkomers in zijn stad. Mensen die hun weg moeten vinden, de taal moeten leren en een nieuw leven in een nieuw land moeten starten. Nadat hij ze vriendelijk welkom heeft geheten, stuurt hij ze gelijk naar de bibliotheek.... En de bibliotheek heeft hier weer een aparte pagina voor op haar website.

Een mooi voorbeeld in aanvulling op wat ik gisteren schreef over uitdaging van het UWV en de grote hordes vluchtelingen die we goed op weg willen helpen.


Interessante website
Overigens is de site van de Los Angeles Public Library wel een interessante om eens te bezoeken.

Aan de linkerkant van het scherm zie het je hoofdmenu van de bibliotheek staan. Daarin zie je dat speciale doelgroepen heel nadrukkelijk genoemd worden op de site: Kids & Parents, Teens, Job Seekers etc.. Met telkens passende dienstverlening. Best een aardig idee voor bibliotheken in Nederland.

The best card in LA is Free
Maar de leukst optie op hun site vond ik toch wel onderstaande plaatje: de beste kaart van Los Angeles is gratis. Het zou bij ons een hoop discussie over tarieven schelen.


Met dank aan Jos Debeij voor de attendering

Geen opmerkingen: