donderdag 31 oktober 2013

De mysterieuze krachten van het bibliotheekwerk : deel 10 : Willie Verhoef

Vandaag neemt Willie Verhoef afscheid bij de Rijnbrink Groep. Willie was jaren de directiesecretaresse bij de Overijsselse Bibliotheek Dienst en later van de Rijnbrink Groep. Willie heeft gewerkt met Henk Middelveld, Bouke Arends en nu met Tineke van Ham.

En als je praat over stille krachten achter het bibliotheekwerk die ondertussen zorgen dat alles draait wat moet draaien, dan valt Willie zeker in die categorie. En dus verdient ze hier een plaatsje. Want ga er maar aanstaan: het ondersteunen van directeur zoals Henk, Bouke of Tineke is geen kattepis. Niet door de personen maar wel door de aard van het werk. Dit soort directeuren werkt op golven van de turbulentie van politiek, van de bibliotheken en van de branche als geheel. Agenda's wisselen dagelijks, er wordt telkens getrokken aan dit soort personen en mensen als Willie hebben dus een belangrijke rol om dat een beetje in goede banen te leiden.

Oh ja, en begin nooit een discussie over taal met haar. En al zeker niet over de Rijnbrink Groep en of dat niet aan elkaar hoort. Die verlies je altijd.

Willie gaat genieten van haar pensioen. En wie denkt dat ze lekker gaat uitrusten, die heeft het mis. Willie heeft nog grote dromen en daar gaan er vast nog wel en paar van in vervulling. Altijd in voor een goed boek of gesprek, nog altijd reislustig, tot emigrerens toe en vaak op stap met een camera.

In levende lijve gaan we haar zeker missen, maar digitaal kun je haar blog nog volgen of haar foto's zien op Flickr.

Willie, het ga je goed!

Geen opmerkingen: