donderdag 6 oktober 2011

Beleid: maximaal één tweet per dag

Onlangs kwam ik in een organisatie die me kon vertellen dat er een Twitterbeleid was. Dat beleid hield onder andere in dat er maar één tweet per dag op het bedrijfsaccount werd gezet.

Waarom maar één tweet per dag dacht ik toen? Zijn ze bang dat er een soort berichteninflatie optreedt? Nou ja, ik heb er niet echt op doorgevraagd dus misschien zit er wel iets slims achter.

Soms is het goed om de urgentie nog eens te voelen. Hoe belangrijk digitale communicatie is geworden. Bekijk het volgende filmpje nog eens en vraag je af: wat zouden wij allemaal nog meer kunnen doen?

3 opmerkingen:

lemina zei

Volgens mij is wat wil je fase book of twitter en ga zo maar door je kan echt niet alles volgen is nl een dag taak ik werk kan dus niet maak zelf een keus wat je wil.

Marc van de Plasse zei

Dit zijn boeiende filmpjes en er zijn er wel meer van. Heb er een paar binnen Bibliotheek Vlissingen getoond, maar werden niet als geschikt bevonden voor overtuigen medewerkers van enorme opmars, impact en (marketing)mogelijkheden van sociale media. Wellicht binnenkort.
Groeten, Marc van de Plasse.

Mark Deckers zei

@Lemina: natuurlijk kan niet alles. De vraag is alleen of we de juiste dingen doen.
@Marc van de Plasse: Did you know brengt ongeveer elk kwartaal een filmpje uit. Waarom werden ze niet geschikt geacht door de Bibliotheek? Ik kreeg alleen klachten dat ze te snel waren....