zondag 30 oktober 2011

Nieuwe website van Enschede is live!

website enschede


Twee weken geleden meldde ik dat ons Overijssel projectteam samen met Bibliotheek.nl de laatste hand aan het leggen was aan de website van Enschede. Die site is nu live en voor iedereen te bewonderen.

En nog een keer van Deventer naar Enschede
Enschede neemt daarmee het stokje over van Deventer. Dat Enschede dat stokje overneemt is eigenlijk wel bijzonder. Beide websites werden dit jaar gekozen tot de beste digitale bibiotheek van het jaar. Deventer door de vakjury, Enschede door het publiek. Deventer werd geroemd om de samenwerking en Enschede om de toepassing van allerlei 2.0-toepassingen. Laten die beide werelden in die nieuwe website van Enschede nou bij elkaar gekomen zijn.

Best of both worlds
Van Deventer is bijvoorbeeld het frontaal presenteren van materialen overgenomen. De samenwerking met Bibliotheek.nl is in de nieuwe site van Enschede overgenomen maar ook verder uitgebreid. De template is afkomstig van Bibliotheek.nl en veel van de widgets die er nu op zitten. Zo is een deel van de banners van Bibliotheek.nl.

Nieuw in deze website zijn bijvoorbeeld de twitterwidgets. Ook die zijn van Bibliotheek.nl. Niet nieuw natuurlijk voor Enschede maar wel allemaal in de landelijke huisstijl.

Die samenwerking met Bibliotheek.nl wordt overigens verder getrokken. Op korte termijn zullen een aantal onderdelen - zoals de etalage - nog vervangen worden door soortgelijke widgets van Bibliotheek.nl.

Op naar de opening!
De Bibliotheek Enschede heeft de afgelopen weken een knappe prestatie geleverd op ICT-gebied. Ze hebben samen met Blauwe Brug hun bibliotheeksysteem vervangen en hun website. Ik ken dat soort trajecten en kan vertellen dat het energie vreet. Dus ik maak graag mijn complimenten aan Enschede. Zo. Gaan wij ons eens voorbereiden voor de opening hiervan. Want u snapt, als er wat te vieren valt....

4 opmerkingen:

Brucevdk zei

Gefeliciteerd!

Het ziet er erg strak uit.

Persoonlijk vind ik het ontwerp weer een stapje beter dan die van Deventer en Haarlem. Alleen jammer dat er voor de catalogus functionaliteit nog steeds vertrouwd wordt op AquaBrowser die naar mijn mening erg gelimiteerd is qua sociale functionaliteiten. Hopelijk gaat daar in de nabije toekomst nog iets aan veranderen.

lemina zei

Gefeliciteerd en dan ook maar dubbel (Enschede en Deveter )Staat er goed op.

Mark Deckers zei

@brucevdk: Dag Bruce, dank voor je reactie en welkom hier. De vervanging van de aquabrowser is voorzien eind 2012/begin 2013. Dan is de Nationale Bibliotheek Catalogus zover dat we die als vervanging kunnen inzetten.
@Lemina: dankjewel

jannyop23dingen zei

Mooi en overzichtelijk, vind ik als collega. Toch maak ik in de front-office heel vaak mee dat (op de oude website) de meest eenvoudige dingen niet direct duidelijk zijn. Hoe verleng je een boek? Hoe vraag je iets aan? Het zijn maar een paar klikken maar niet ieder is zo ondernemend. Kan er niet al vanaf de homepagina met bijv. een kort you-tube filmpje uitleg gegeven worden over het abc van bibliotheekgebruik via de website?