zondag 17 januari 2010

Deckers jr. vs. Deckers sr.Ik weet niet of het u is opgevallen maar de afgelopen weekenden sneeuwde het eigenlijk continue. Dat leidt in menig gezin tot een soort hernieuwde huiselijkheid. Zo ook in huize Deckers. Nu hebben wij wat leeftijdsverschil tussen onze dochters. Terwijl Eva-Lotta van drie niets lievers heeft dan voorgelezen worden, is Mirjam van dertien geïnteresseerd in muziek en computers.

Het afgelopen weekend hadden Mirjam en ik afgesproken om beiden een videoclip te maken van een nummer dat we mooi vinden. Met een paar instructies heeft ze door hoe het werkt. Ze kiest een nummer, ze maakt een soort storyboard en zet haar filmpje in elkaar.

Haar keus viel op een nummer van de Adicts. Soms vraagt ze nog wel eens wat over muziek en kan ik haar nog adviseren. Maar heel lang gaat dat niet meer duren. Dan maakt ze haar eigen keuzes en gaat ze mij adviseren.

Het is leuk om te zien hoe ze dit creatief in elkaar zet. De humor die ze er in stopt. En bovenal: hoe snel ze dit onder de knie krijgt.

Voor de geïnteresseerden voor mijn knutselwerk, hieronder het nummer van U2. Oh ja, en vertel vooral niet dat u dit alles van mij weet. Trotse vaders zijn het ergste wat een kind kan overkomen. Ik moet dus zeer bescheiden met die trots omgaan. Zie dit dus maar als een soort digitale knuffel.

Vandaag hebben we afgesproken er allebei over te bloggen. O ja, want die eigen website had ze natuurlijk ook al. Lees daar ook hoe ze het gekozen nummer weer linkt aan haar eigen leven. Hoezo, genetische erfelijkheid?


7 opmerkingen:

Annemarie van Essen zei

Wat een heerlijk soort huisvlijt moet dat zijn daar in huize Deckers!
I am very impressed. (door beiden, natuurlijk ;))

Ik zal je dochters blog even kort bezoeken (waar de link trouwens niet van werkt btw) en daarna me stilzwijgend weer terugtrekken.

Waar heb je nu alles mee in elkaar gedraaid/ laten draaien?

Mark Deckers zei

@essen2punt0: Tja, ze interesseert zich nu eenmaal niet voor modelbouwvliegtuigjes ;-)

De link werkt weer.

En zoals altijd werk ik weer gewoon in windows moviemaker. Geheel gratis op elke windhoos-pc.

Festina Lente zei

Jullie hebben er allebei talent voor! Maar mijn stem gaat als theeliefhebber natuurlijk naar je dochter!

Festina Lente zei

En je dochter heeft ook nog schrijftalent!! Petje af!!

Mark Deckers zei

@festina: bedankt!Ja, dat schrijftalent was ons ook al opgevallen. Dat proberen dus ook voorzichtig te stimuleren!

Anoniem zei

1-1

Mark Deckers zei

@anoniem: dat was mijn conclusie ook.