vrijdag 22 januari 2010

Elke man verdient zijn geheim...


"Ja, met K."
"Doe je mee?"
"Weet niet of het wat voor ons is...."
"Ah joh, is voor de goede zaak"
"Donderdag twee uur, kun je?"
"Yep, waar?"
"Sorry, houden we nog even geheim.."

Zo begon het. En plotseling had ik de mensen binnen drie dagen bij elkaar. Op de weg naar de geheime locatie stuur ik een tweet weg: "Op weg naar geheim overleg". Binnen twee minuten heb ik O. aan de lijn. Hij is ook onderweg. "Wat flik je nou? Je zet dit toch niet op Twitter?"


Gelukkig ben ik eerder dan O. op de locatie en lukt het me zelfs nog om een foto weg te tweeten... (zie hierboven): geheim overleg, zaal 3.

Een geheim gesprek, een geheime locatie. Bij aanvang blijken het allemaal mannen te zijn. En dat past ook wel. Allemaal duiken we terug in onze jeugd. Naar de tijd van de verborgen schatten. Naar de tijd van de handgemaakte schatkaarten. We bekeken de wereld nog heel anders. Welnee, dat was geen bank waar je op speelde, het was een slagschip. Die emmer was het kanon waarmee je je vriendje beschoot. Met tennisballen. Maar dat waren natuurlijk geen tennisballen maar bommen.

De helden zijn Dick Turpin, Old Shatterhand, Peter Panen Pietje Bells bende van de Zwarte Hand.
Ik zeg u: Mannen hebben hun geheimen nodig. Broodnodig zelfs. Ze komen aan op de geheime locatie en ze stappen uit hun middenklasse auto's. Hun leven op orde. Saai zelfs. Maar.... ze stappen een geheim overleg in. Dat verandert de zaak.

Het leven draait niet meer om de volgende middenklasse auto of de volgende rent-a-tent-vakantie. Ze maken deel uit van een complot, een mysterie, een bende. Het gaat erom hoe we het geheim, geheim houden. Het plan slaagt alleen als iedereen zijn mond houdt.

Wat gebeurt daar in het geheim? Wordt er gepraat over een goede 1-april-grap? Wordt er gepraat over de introductie van een nieuw bibliotheeksysteem? Wordt er een nieuw kartel opgericht? Of zijn we gewoon op zoek naar een geheime schat?

Niemand zal het weten. Alle lippen zijn verzegeld.

Mannen hebben hun geheimen nodig. Altijd schuilt er nog een jongetje in ze. In werkelijkheid blijven ze altijd zoeken naar die schat. De middenklasse auto is hun slagschip. De laptop is het moderne zwaard, de powerpoint is de schatkaart. En dat pak, dat is geen pak: het is een roversoutfit.

Als u weer zo'n man voorbij ziet komen: wees er voorzichtig mee. Gun mannen hun spel. Gun mannen hun geheim. Het maakt de wereld zoveel mooier.
O ja, jongens: het volgende geheim overleg is volgende week vrijdag. Schatkaarten mee!

9 opmerkingen:

Michael zei

Ik zal je übertwitter gps-locatie in de gaten houden ;)

Mark Deckers zei

@Michael: Daar begon O. ook al over.... En ja hoor, mijn telefoon gaat. Zal K. wel zijn. Die zegt dat ik dit niet mag bloggen....

Unknown zei

Lol. Jij bent zeker marketing manager bij de OBD :)

Succes met de geheimen. Maar wel uitkijken nu je dit geblogd hebt. Voor je het weet is je pc gekraakt, hangt er een keylogger aan je toetsenbord en wordt je door collega's geschaduwd :)

Mark Deckers zei

@Jeroen: het is een subtiel spel van wat je wel kunt vertellen en wat niet. Tot nu toe ben ik nog niet gelyncht door de geheime vrienden. Eén ding weten we zeker: wie aanwezig was, zal hier niet reageren. En voor het overige: ik heb niks met marketing!

Unknown zei

Desinformatie is ook informatie...

steenwijk23 zei

aaah die mannen toch ;)

Mark Deckers zei

@Jeroen: helemaal gelijk!
@Steenwijk23: Je krijgt toch geen medelijden he?

Unknown zei

Keep the ball going brother. Geheimen zijn er om onthuld te worden, weet nog wel een goede geheime locatie.

Mark Deckers zei

@Ferrie: Ik ben bang dat ik die geheime locatie deze zomer weer ga bezoeken ;-)