vrijdag 18 december 2009

De aftiteling van 2009

Dit zal wel één van de laatste blogberichtjes van 2009 worden. Tijd om dus nog maar eens achterom te kijken. Wat was 2009 voor jaar?

2009 was in Overijssel het jaar van de doorbraak voor het winkelconcept. Na een aantal pilots rond verbeteringen opende dit najaar de Bibliotheek Zwolle Zuid als eerste ideale bibliotheek. Als eerste van een keten. De vestiging Delden is op een haar na rond en de wijkbibliotheek Deventer volgt vlot daarna. Eind 2009 staan de drie eerste vestigingen van een keten Overijsselse Bibliotheken. Dank dus aan Stephan de Vilder, Geny Nijboer, Frans Jaspers en Anneke Duinkerken. Een team geweldige collega's.


2009 was het jaar van de landelijke doorbraak van Biebsearch. De samenwerking met de ROC's in Zwolle werd gecontinueerd. We zijn gaan uitrollen met met duizenden leerlingen in het Voortgezet Onderwijs. De landelijke aanvragen rond de masterclass en de technische doorontwikkeling zijn gehonoreerd. 23onderwijsdingen loopt als een tierelier. Dank dus aan Annemarie van Essen en Marcel Mentink die een ijzersterk team zijn gebleken.


Ondertussen rolt het verhaal verder naar het primair onderwijs. Daar ligt al een volgend concept klaar. En ook daar een landelijke subsidie. Dank dus aan Astrid van Dam die dit vuurtje verder opstookt. Dank aan Han de Vries, Nicole Verkerk, Nicole Giling en Monique Groen die altijd in dit verhaal geloofd hebben. En dank aan Kirsten Moorman die de 23onderwijsdingen voor primair onderwijs gaat opleveren. Ook dat wordt natuurlijk een succesnummer.

En dan was 2009 nog het jaar van de nieuwe websites. Parallel aan Zwolle-Zuid. Na anderhalf jaar zoeken naar het juiste CMS en de juiste vorm was er dit jaar plotseling de snelheid. En ook hier een landelijke subsidie om verder te gaan. Dank dus aan Almar van der Krogt, Henk Kamp, Marc van der Meulen en Marianne Elsjan.


2009 is ook het jaar waarin de provinciale back-office van de grond kwam. Veel onderzoek, veel discussie maar in december een puik besluit van de gezamenlijke directies om op 1 januari 2010 te beginnen met die Overijsselse back-office.


En dan is 2009 nog het jaar van de bibliotheken waar ik zo ongeveer kind aan huis ben: Zwolle en Deventer. Dank aan Tineke van Ham en Jos Debeij voor hun eeuwige gastvrijheid. En voor andere bibliotheken: ik wil op nog wel een paar plekken kind aan huis worden.


Zeg Deckers wat heb jíj eigenlijk zelf gedaan in 2009? Geen flauw benul ;-)


Met een goed gevoel duiken wij onder de kerstboom om er na de jaarwisseling maar eens onder vandaan te komen.


Goede dagen!

6 opmerkingen:

marcel350 zei

Dat zijn mooie woorden om het jaar mee af te sluiten. Dank voor de complimenten.

Kirsten zei

Wat jij hebt gedaan?
Je hebt mij in ieder geval laten lachen, doen nadenken, vertrouwen gegeven en laten leren. Kortom: je hebt écht een heleboel gedaan.
En daarnaast heb je vast nog heel veel meer gedaan waar ik geen weet van heb (denk ik zomaar ;)).

Dankjewel Mark. En voor jou natuurlijk ook goede dagen!

Annemarie van Essen zei

Teams zijn zo sterk als het vertrouwen dat ze krijgen. :)

Fijne feestdagen voor jou en de jouwen.

Astrid zei

Onze communicatieadviseur zegt aldoor dat er een beetje 'reuring in de tent' moet komen. Volgens mij is dat iets wat jij in 2009 opnieuw hebt gedaan en wat wij hopen dat je nog lang blijft doen: reuring in de tent brengen.

En natuurlijk dank voor alles wat Kirsten en Essen ook gezegd hebben!

Mark Deckers zei

@allen: Je krijgt wat je geeft...

HermaL zei

Mark,
een fraaie en terechte opsomming van mensen die je bedankt. Maar je veegt je zelf wat al te laconiek onder het tapijt ("Zeg Deckers wat heb jíj eigenlijk zelf gedaan in 2009? Geen flauw benul ;-)".
Dank dus Mark voor jouw onvermoeibaarheid en energie.
Woord van het Jaar: Mark Deckers;-)
Herma Loman