dinsdag 2 juni 2009

De feestweek : deel 2


In december maakte ik een blogpost met als titel "de feestweek". De afgelopen week had veel weg van die week.

Maandag 10.30 uur
We starten met een presentatie voor een grote school voor Voortgezet Onderwijs in Hengelo. Een gesprek op strategisch niveau. We gaan weg met afspraken dat we de ICT-beleidslijnen van de school als uitgangspunt nemen voor een notitie van de Twentse bibliotheken. Dat is een prima opstapje voor een vervolg.

Maanddag 12.30 uur
Een tweede presentatie voor een school uit Enschede. Er is een locatiedirecteur en een mediathecaris. Dit is een oriënterend gesprek. Het is een opstapje naar een gesprek met de algemene directie.


Dinsdag 9.00 uur
Ah, kijk eens aan. Ik mag echt nog twee uurtjes aan mijn bureau zitten. Echt werken wordt het niet. Er zijn allemaal collega's die ik weer moet spreken.

Dinsdag 11.00 uur
Ik reis af naar Hengelo voor de Alles-is-liefde-workshop met de film Amélie als uitgangspunt. Benieuwd naar wat het is? Lees het verslag van Scribbles. Ja, inderdaad een dolle boel maar ook met veel leuke ideeën. Chapeau voor dit team. Want ze zijn voor het eerst bij elkaar en komen toch al tot prima resultaten. Dat betekent dat als ze op elkaar ingespeeld raken, er ook nog eens veel in het vat kan zitten. Dat wordt dus smullen in een vervolgsetting. Na afloop een borrel met collega's.

Woensdag 8.30 uur
Van een collega krijg ik een project overgedragen. Het gaat om Biebwijz. Een leuk project dat Nicole Verkerk al een paar jaar stapsgewijs verder brengt. De verwachting is dat we hier ook met een soort Biebsearchvariant voor het primair onderwijs gaan komen. Leuke ontwikkelingen!

Donderdag 9.30 uur
We houden een presentatie voor een scholengroep in Oldenzaal en omgeving. Ditmaal hoef ik alleen af te trappen en neemt mijn collega Annemarie van Essen het stokje over. Ze is nu twee maanden aan het werk voor Biebsearch maar houdt een puike presentatie.

Donderdag 15.30 uur
Tussen de middag zit ik in Zwolle om de presentatie met Nicole Giling, Marcel Mentink en Tineke van Ham voor ter bereiden. Die middag presenteren we een voorstel bij het Zwolse Thorbeckecollege. Daar doet Nicole het woord. En met verve. Want we gaan weg met de vraag om een contract op te stellen.

Vrijdag 11.30 uur
Deze dag staat in het teken van een werkbezoek van een tweede-kamerlid van de SP. Hij bezoekt Overijssel samen met zijn fractiemedewerker. Ik leg samen met collega's van Deltion het Biebsearchverhaal uit. Hij is kritisch, stelt de juiste vragen maar is wel onder de indruk.

En dan... breekt het Pinksterweekend aan. En na het Pinksterweekend:

Dinsdag 9.30 uur
We trappen af voor de tweede Biebsearchconferentie. Ditmaal 90 mensen uit de bibliotheekwereld en het onderwijs. Een ochtend lang laten we zien wat we het afgelopen jaar bereikt hebben. En dat is leuk om te doen. Want we hebben altijd zoveel te doen met vooruit kijken dat we dat achteruit kijken helemaal vergeten.

Het leuke is dat ik er zoveel Biebsearchcollega's bij heb gekregen: de Annemarie's, JaapJan, Marcel, Nicole, Eric en nog een paar die staan te popelen. Allemaal vertellen ze het Biebsearchverhaal.

Ook inhoudelijk zijn we veel opgeschoten. Er zijn veel meer dingen uitgewerkt. We werken met veel meer bibliotheken samen.

Oh, er is nog zoveel te doen. Maar gelukkig ook al zoveel bereikt. Af en toe ook maar eens van genieten.

1 opmerking:

Annemarie van Essen zei

Het was inderdaad een feestweek bij uitstek!
Het was mij een genoegen een deel van de feestvreugde mee te mogen vieren. :)