vrijdag 12 juni 2009

Mag je de crisis ontkennen?

Crisis? Welke crisis? Marc Heleven - creativiteitsspecialist - heeft 37 manieren op een rijtje gezet om positief tegen de crisis aan te kijken.

En wat kunnen wij daar van leren in de bibliotheek? Hoe slaan wij munt uit de crisis? Maken wij al reclame in de trant van: "Vindt u uw eigen boekenkast ook zo duur?" Organiseren wij al ruilbeurzen voor boekenliefhebbers? Leuk om de gedachten maar eens over te laten gaan.

8 opmerkingen:

Astrid zei

Volgens mij hebben we met zulke acties geen schijn van kans!

Mark Deckers zei

@astrid: als mensen zelf niet meer hun boeken lezen, zullen we dan aanbieden dat wij ze lezen voor hen?

Astrid zei

Als in voorlezen? Kan gezellig zijn!

Mark Deckers zei

Nee, ik bedoelde meer: zij zijn lid en wij lezen gewoon op hun pasje. Wordt het toch goed gebruikt.

Astrid zei

Hmm, als in humor met zelfspot, timing en creativiteit. Mogen zij zeker ons werk gaan doen, want daar hebben we dan natuurlijk geen tijd meer voor ;-)

Mark Deckers zei

En nu maken we het cirkeltje rond. Want: welk werk? Dat waren we natuurlijk kwijt geraakt in de crisis.
Hetgeen mij natuurlijk brengt op het idee dat we iedereen die werkloos wordt een gratis abonnement geven: nu eindelijk tijd om te lezen!

Astrid zei

Oké, ik draai mee. Gratis lidmaatschap voor werkelozen is briljant. Alhoewel ik niet weet of mensen zich massaal met hun ontslagbrief bij onze balies zullen melden... Misschien moet je nog iets doen aan je slogan. 'Eindelijk tijd om te lezen' is waarschijnlijk niet waar men op zat te wachten ;-)

Mark Deckers zei

@astrid: ik ken een bibliotheek waar het adagium is: we kennen geen probleem alleen uitdagingen! Elk nadeel heeft ook zijn voordeel!