woensdag 17 juni 2009

15 minutes of fame / de stemmige vrouw : deel 2


Afgelopen zondag plaatste ik een artikeltje onder de titel: "Een stemmige vrouw". Het ging over bovenstaande Iraanse vrouw die gestemd had. Nadat ik het geplaatst had keek ik even bij mijn statistieken. Het altijd leuk om even te zien hoeveel mensen er langs geweest zijn. Dat teller stond op dat moment op: 12. Vervolgens ging ik heel even wat anders doen en tien minuten later stond dezelfde statistiekenpagina nog steeds open. Ik drukte op verversen. In de verwachting dat de eerste RSS-volgers al zouden hebben geklikt.

Wat bleek, de teller stond plotseling op 24. Zie onderstaande plaatje.
Maar bovenal, ik had bezoekers uit allerlei landen. Kijk maar naar de vlaggetjes. En jawel daar zaten een flink aantal kliks bij uit islamitsche landen.
U begrijpt de schrik sloeg mij om het hart: ik wordt gecontroleerd en in de gaten gehouden. Er zat ook Amerikaanse kliks bij: dus ook de CIA was mij al op het spoor.
Het kon niet anders dan dat ik beticht werd door de islamitische landen van opruiing en dat de CIA vond dat ik nog veel te mild schreef. Het zou niet lang kunnen duren of beiden zouden het op mijn leven gemunt hebben.
Toch nog eens goed kijken. Ik zie dat al het verkeer afkomstig is van blogger.com/navbar. Juist, dat is de boosdoener die al die kliks veroorzaakt uit het buitenland. Ik heb 10 minuten op Blogger gestaan als "belangrijkste blog".
Niks, CIA, niks zwarte lijst. Gewoon op de voorpagina van Blogger.
5 opmerkingen:

Festina Lente zei

Zo, spannend verhaal! Volgens mij heb je niets verkeerds gezegd hoor! Waar meet je je statistiek eigenlijk mee?

Mark Deckers zei

@festina: met Getclicky.com Zie onderaan elke pagina.

Festina Lente zei

Ben je er tevreden over en is het gratis? Ik twijfel nog over het 'nemen' van statistiek.
Google Analytics eens geprobeerd, maar daar moest je iets toevoegen aan de broncode. Aarrggghh, ik weet niet waar ik die kan vinden hoor.....
Waarom kan dat niet makkelijker...

Mark Deckers zei

@festina: Is gratis, tenminste de eenvoudigste versie. Ik kan er meer dan genoeg mee en vind hem beter dat Istat (de andere teller op mijn pagina).
Succes.

Festina Lente zei

Thanx.