woensdag 8 april 2009

Oog in oog met mijn oude leraren... gaat de tijd nou snel of langzaam?


Deze week had ik een rare gewaarwording. De tijd leek namelijk zowel snel als langzaam te gaan.

De tijd ging snel
Gisteren gaf ik een presentatie voor mijn oude middelbare school in Haaksbergen. De naam Bouwmeester is inmiddels vervangen door Het Assink. We waren uitgenodigd om iets te vertellen over onze dienstverlening voor het onderwijs.
En zowaar, er waren docenten die ik nog kende! Op de kop af slechts 21 jaar geleden. Meneer Bastiaansen kende ik nog wel van Engels. Maar nooit les van gehad. Zijn eeuwige glimlach had hij nog steeds. De karikatuur hierboven is van hem. Die zat in een boekje dat hoorde bij mijn eindexamen. Mijn eindexamenfoto heb ik helaas niet meer gevonden, dan hadden jullie een mooi pubertje kunnen zien met grote mond en stille liefdes. Als ik hem vind, houden jullie die tegoed.

Maar gek om zo je oude leraren weer te zien en dat je het gevoel krijgt dat je de geschiedenis weer terug wilt halen. Overigens, we mogen nog eens verder praten met deze school dus wie weet wie ik nog meer tegen kom.

De tijd gaat langzaam
Tegelijkertijd zijn we in Overijssel volop bezig met het verder brengen van het product Biebsearch. De afgelopen week zijn Marcel Mentink en Annemarie van Essen gestart voor dit project. Daarmee krijgen we - eindelijk - wat meer armslag en kan het uitroltempo omhoog. We gaan Annemarie en Marcel veel succes wensen want ze krijgen - samen met mij - nog een pittige opdracht. En scholen meekrijgen en scholen uitrollen!

Overigens aan belangstelling geen gebrek. We zijn continu op stap naar VO-scholen. Er liggen mooie initiatieven in Twente rond Oldenzaal en Hengelo.

Van de ROC's Deltion en Landstede hoor ik nog steeds goede berichten. Dit jaar lopen de pilots af en alles wijst erop dat de dienstverlening op grotere schaal gaat worden voortgezet.

En tot slot: we zijn - samen met de bibliotheken Hengelo, Enschede en Almelo, in gesprek met het ROC van Twente en dat lijkt heel serieus te worden.

Met Biblioservice Gelderland en een aantal Gelderse bibliotheken waaronder Nijmegen zijn we in gesprek om ook daar een ondersteuningsstructuur op te zetten.

Het is praten, praten, regelen, regelen, praten en nog eens praten. Overal zit vooruitgang en nog ben ik ongeduldig. Het gaat me nog te langzaam.
Hoe zit het nu? Gaat de tijd nu te langzaam of te snel als je ongeduldig bent?

1 opmerking:

m4rgriet zei

Leuk hè, om je oude leraren terug te zien. En soms tot de ontdekking te komen dat ze toen nog helemaal niet zo oud waren...