vrijdag 17 april 2009

Vervolg 23dingen 1 : De-alles-is-liefde-crew

Er zijn mensen die onderscheid maken tussen goede en slechte films. Het spijt me, maar daar ben ik te simpel voor. Ik kan genieten van wat mensen "goede" films noemen. In onze keuken staart Amélie ons met hele grote ogen aan vanaf de filmposter. Maar evenzeer ben ik een groot fan van de film Cool runnings, die in onze tv-gids niet meer dan twee sterren haalt.
Eind 2007 verschijnt de film Alles is liefde. De kerstkraker van dat moment. Alles is liefde is geen hoogdravende film. Het is een flutverhaal maar wel met een goed gevoel. Wat maakt die film nou echt leuk? Volgens mij is dat in ieder geval te danken aan de samenstelling van de crew.

Voor wie de film niet kent, dan moet je nu even de trailer bekijken en tel hoeveel mensen je kent. En welk gevoel je bij die mensen krijgt. Wie je ook bent, je vindt altijd dat hier leuke mensen tussen zitten. Het is die crew die het succes heeft gemaakt. Dat is doordacht gebeurd maar dat maakt het niet minder leuk.

In Overijssel gaan we bezig met een mogelijk vervolg op 23dingen. En wat dat vervolg moet zijn? Ik weet het niet. Maar er is een clubje gevormd dat eind mei voor het eerst fysiek bij elkaar komt. Maar voor ze bij elkaar komen, beginnen we hier vast met nadenken. Daar ga ik de komende blogposts aan wijden.

En ik weet zeker dat dit traject een succes wordt. Waarom? Toen mij gevraagd werd of ik mee wilde doen, vroeg ik, "wie doet er nog meer mee?".

Toen kreeg ik dit lijstje: Erwin Karst, Astrid van Dam, Nicole Giling, Hetty Odenthal, Jouke de Vries, Joke van der Veen, Henri Schoenmaker, Henk Kamp, Jan te Bokkel, Annemarie van Essen, Wout Ligterink, Stefan Wijnberg, Kirsten Moorman, Ineke van Oort, Marjolein Lolkema en Marjon ter Heijne.

Na dat lijstje twijfelde ik geen moment. Dit is een droomcrew, allemaal enthousiaste mensen die ook nog allemaal leuk zijn. Dit wordt Alles-is-liefde maar dan voor 23dingen. Het maakt niet uit wat ze verzinnen, ik ben overtuigd dat ze het kunnen. Het is een eer om zo'n club bij elkaar te brengen.

De eerste opdracht voor de crew

Oh ja, en nu kan het natuurlijk zijn dat ze echt iemand vergeten zijn in de droomcrew. En dat is dan ook gelijk mijn eerste opdracht aan mijn droomcrew: Missen we iemand? Reageer via de reactiemodule of stuur een mailtje. Let wel: de omvang van de crew kan niet al te veel meer groeien. Maar een paar leuke kunnen er altijd bij....

In de volgende blog beginnen we met nadenken over de inhoud. Nu nog even genieten van die fantastische crew.

Laat je horen!

9 opmerkingen:

Unknown zei

Hallo Mark,

Ik heb wel interesse om met jullie mee te denken.

Maar ik mis in jullie verhaal eigenlijk wel heel veel mensen. Bijvoorbeeld de mensen van Biblioservice Gelderland die hier ook al een tijdje mee bezig zijn, Rob Coers die hier ook wel zo zjin ideeën over zal hebben en nog een hoop bekende bibliobloggers en actieve web 2.0 gebruikers

Misschien dat je het vervolg op 23 dingen ook niet met een klein groepje moet gaan bedenken, maar dat je hiervoor alle actieve web 2.0 gebruikende bibliothecarissen kunt gebruiken. Gebruik the wisdom of the crowd, werk samen met anderen en gebruik en de web 2.0 toepassingen waar je het over gaat hebben ook actief bij het vormgeven van dit vervolg.

Mark Deckers zei

@Jeroen, dank voor je reactie. Maar iets voor je beurt. Eén van de vervolgvragen is nog wie we buiten de kring van Overijsselse bibliotheken nog nodig hebben. Uiteindelijk wordt dienstverlening aan de basis gemaakt en ben ik blij met mensen die dicht bij onze klanten staan. Mijn overtuiging is dat daar de kern ligt van het succes. En uiteraard moet je gebruik maken van alles om je heen en samenwerking niet schuween.

steenwijk23 zei

hai


wat een leuk begin! we gaan ervoor
als allesisliefde-team !!

Mark Deckers zei

@steenwijk23: ik vind de naam alles-is-liefde-team wel heel leuk. Levert hele vreemde associaties op bij buitenstaanders ;-) Die houden we er dus is.

diriwout zei

Mark volgens mij stond je te trappelen van ongeduld. Nicole haar blogkermis was nog nauwelijks gesloten of jou eerste blog over een digitale doorstart van het alles-is-liefde-team verscheen.

Toch weer mooi die liefdevolle doorverwijzing van Nicole haar uitstapblog naar dit opstapblog

diriwout zei

Nogmaals link naar betreffende blog van Nicole hopelijk werkt deze wel

Erwin zei

Van de partij! Laten we er iets moois van maken, als web 2.0-gebruikende bibliothec.. O nee, ik ben geen bibliothecaris. En dan toch lid van een dreamteam, wauw..!

Mark Deckers zei

@diriwout: en jij stond te trappelen om die link in te voegen? Herhaling is de kracht van reclame?
@eck: What's love got to do with it? Zag ik jou nou in het publiek staan?

ivo zei

zit "het probleem" aan de gebruikerskant of aan de technologie kant?
veel ontwikkelingen (electriciteit, telefoon, mobiele telefoon, internet, tomtom) zijn geadopteerd omdat de meerwaarde duidelijk werd. Misschien is de vraag wel: wat kunnen wij doen om de meerwaarde te tonen/te vergroten?