dinsdag 7 april 2009

Nicole is boos...op mij


Ik heb iets heel doms gedaan. en nu is Nicole Giling boos op mij. Nadat ik ooit al iets fouts had geroepen of Pokens, wilde Nicole Giling mij eigenlijk al niet meer aankijken. En nu gooi ik met een slimme actie roet in de blogkermis van haar.

Wat is er gebeurd?In Overijssel hebben honderden bibliothecarissen de cursus 23dingen gevolgd. Aan de basis van dat succes staan een flink aantal trainers.

Wout Ligterink, een collega van de OBD, vroeg mij of het leuk was om mee te denken over een dag voor actieve 23dingers. Niet al die mensen die er niks meer mee doen, maar al die mensen die dapper doorgaan. Al die mensen die op zoek zijn naar wat ze allemaal zelf of met hun team nog meer kunnen doen met web2.0-toepassingen. Ja natuurlijk willen we daar aan meedoen want dat moet wel een heel leuk clubje mensen zijn. Ik zag het lijstje namen en inderdaad, dat wordt een heel leuk clubje. Samen goed voor meer dan 90% van de web2.0-vervuiling in Overijssel.

De vraag was alleen. Wat doe je met zo'n clubje als je die bij elkaar roept? Doelstelling is om met deze mensen te kijken wat we kunnen doen met onze opgedane ervaring. En natuurlijk wat we kunnen betekenen voor klanten.

In mijn klassieke denken dacht ik: ik roep een paar mensen bij elkaar en we gaan brainstormen. Maar dat is wel een beetje raar. Wie gaat er nou mensen bij elkaar roepen om na te denken over web2.0? Moet dat niet op een web2.0-manier? En zo ja, hoe dan?

Op een mooi warme vrijdagmiddag bedacht ik dan ook het volgende. Ik maak gewoon een webpost waarbij ik iedereen om reactie vraag.

En toen werd Nicole heel boos. Nicole Giling heeft haar blogkermis gestart met - kort samengevat - als thema: is er leven na de 23dingen. Met andere woorden, doen we er nog wat mee of is dit alleen leuk voor ons cv?

Tja, dat is natuurlijk wel een beetje hetzelfde onderwerp.... Dus ik kan me Nicole's reactie wel voorstellen.

Nu stopt de blogkermis van Nicole al op 17 april..... En voordat we die 23dingers op een datum bij elkaar hebben zitten we echt al ver in mei zo niet juni.

Ik verzoek jullie dus dringend om nog helemaal niet na te denken over zo'n 23dingendag. Als ik merk dat jullie dat toch doen, dan... nou ja, dan.... word ik boos. Tot 17 april mag je alleen maar inhoudelijk reageren op de blogkermis van Nicole Giling.

Dus op naar de website van Nicole Giling en niet toch stiekem nadenken over een 23dingendag in Overijssel hoor! Er komt nog een speciale webpost.... na 17 april. Want ruzie met Nicole... dat gun ik niemand.

6 opmerkingen:

steenwijk23 zei

tja wel zielig voor je Marc!;(

Maar voordeel is nu dat er wel flink nagedacht zal gaan worden over het leven na de 23 dingen toch?

Margriet zei

Sterkte

Astrid zei

Maar eh... ik heb al gedraaid op Nicole's kermis. Mag ik dan wel vast nadenken?

Mark Deckers zei

@allen: Kijk, dit geeft de burger moed. Niemand die zegt dat het mijn eigen schuld is ;-)

@astrid: vooral nadenken maar niks zeggen he! Of in ieder geval zo dat Nicole het niet merkt.

Unknown zei

Wat zonde eigenlijk dat jullie allebij bezig gaan met hetzelfde. Zou het niet veel logischer en nuttiger zijn om eens te kijken of je elkaar zou kunnen aanvullen?

Lekker een na 23 dingendag organiseren en als input of uitgangspunt voor deze dag de resultaten van de blogkermis van Nicole gebruiken.

Om in bibliotheekjargon te blijven denk ik dat het nuttiger is als je er in plaats van "blogkermis OR 23dingendag", "blogkermis AND 23dingendag" van maakt!

Misschien dat je dan ook de 23dingen dag van biblioservice Gelderland van een paar weken geleden mee kunt nemen:
Zie hiervoor ook de volgende blogposts: Hoe verder na 23 dingen en Na na 23 dingen...

Mark Deckers zei

@jeroen: bedankt voor de aanvullingen. Da's mooie kennisdeling. Tja, en wat betreft AND of OR.... Met een beetje spanning houden we natuurlijk beweging. ;-)