zondag 5 mei 2024

Voorlezen 2.0

De boog kan niet altijd gespannen zijn. En soms moet je het leven niet al te serieus nemen. En ach, de ene helft van Nederland heeft nog meivakantie en zit met een tentje op een zonnige of minder zonnige camping. Ergens in het zuiden vieren ze vandaag een landskampioenschap. Dan is er nog een deel dat zich vandaag aan een bevrijdingsfestival waagt en ook niet beschikbaar is. En wij? Wij die nog gewoon een beetje alles bijhouden? Wij lezen een boek. Of nog beter: we lezen voor. 

Ik vond zelf voorlezen altijd heerlijk, ook bij oudere leeftijden. Een kind dat tegen je aanhangt en zelf heb je allebei je eigen beelden bij het verhaal. Ooit won ik met vele vaders het Vaders-Voorleesrecord. U gelooft het niet maar het bestaat echt. Er is zelfs nog deze foto van met Leo Blokhuis en toenmalig wethouder Jan Jaap Kolkman.  

Maar het voorlezen moet concurreren met allerlei ander tijdverdrijf met meer prikkels. Dus ook het voorlezen is aan innovatie onderhevig. Zo blijkt uit het volgende filmpje van Klokhuis. Het prentenboek moet interactief... Het is al wat ouder maar ik had het nog niet eerder gezien. Blijkbaar was ik toen het werd uitgezonden net aan het eh,..... voorlezen.

Geen opmerkingen: