woensdag 11 januari 2017

De actuele boetebarometer van bibliotheken


Laatste update: 11 januari 2017

Op 9 januari 2017 publiceerde ik voor het eerst een overzicht over boetevrije bibliotheken. Dat deed ik op deze plek. Omdat er nogal wijzigingen kwamen na afloop en omdat ik vermoed dat er in de toekomst nog meer volgen, heb ik besloten er maar een dynamische barometer van te maken die je bovenaan in het tabbladen-gedeelte van mijn website ook direct terug kunt vinden.

De boetebarometer geeft de actuele situatie aan bij Nederlandse bibliotheken als het gaat om boetevrije abonnementen. Daarbij wordt in de landkaart onderscheid gemaakt tussen geheel boetevrij of gedeeltelijk boetevrij (alleen kinderen bijvoorbeeld of alleen 'top'-abonnementen).

Opmerkingen, wijzigingen, 
Een fout is in dit soort overzichten zo gemaakt. Mocht u die zien of mocht wijzigingen of opmerkingen willen doorgeven dan kun je die aan mij doorgeven: mark.deckers-at-rijnbrink.nl of via het opmerkingenveld onder dit bericht.

Wie interesse heeft in mijn actuele excel-bestand met alle onderzoeksgegevens kan deze ook bij mij opvragen.

Klik hier voor een directe link naar bovenstaande afbeelding.

Inwoners, stichtingen en gemeenten die boetevrij zijn
Boetevrij per provincie


In dit overzicht wordt het percentage inwoners per provincie weergegeven dat gebruik kan maken van een boetevrij abonnement. Daarbij is onderscheid gemaakt tussen volledig boetevrij of gedeeltelijk boetevrij.


2 opmerkingen:

Unknown zei

Sinds 1 januari 2017 heeft Arnhem een "compleet" abonnement, die ook boetevrij is.
Margot Dros

Mark Deckers zei

@Margot: dank je. Ik zal hem binnenkort updaten.