zondag 22 september 2013

Hoe je vandaag iemand blij kunt maken....

annemarie van essen

Vandaag is Annemarie van Essen jarig. En zoals u wellicht allen weet, is zij dit jaar genomineerd voor de Beste Bibliothecaris van 2013.  Een prijs die ze van mij zo mag winnen. Annemarie is een  bijzonder iemand, waar ik in de afgelopen jaren heel vaak mee op stap was. We wonnen ooit samen bijna de ICT-awards, zorgden er samen voor dat Biebsearch in het land bekend werd en daar waar ik soms meer achter de schermen dook, stond zij vaak het verhaal te vertellen. Ooit blogde ik over haar, dat ik niet meer wist wat ik haar nog moest leren. Sterker nog, ze bezit veel kwaliteiten die ik niet heb.

En tja, Annemarie zou Annemarie niet zijn als ze niet altijd als eerste alle gadgets zou hebben die er op ICT-gebied te halen zouden zijn. Ze is een vraagbaak voor velen als het gaat om iPad of iPhone en ze was één van de eerste twitteraars in Nederland. En ondertussen hield ze Biebsearch springlevend en is ze misschien wel de beroemdste bibliothecaris in onderwijsland na Annie M.G. Schmidt.

Hier en hier kun je met nog mooiere woorden lezen waarom je op haar zou moeten stemmen. Dus doe haar een plezier en maak haar vandaag blij. Een leuk cadeautje voor een verjaardag lijkt me. Want zeg nou zelf, nog een gadget voor de iPhone is toch veel te veel.

Overigens: er zijn nog twee andere kandidaten in de race: Jeanine Deckers - nee, geen directe familie-, en Jan van Bergen Henegouwen. Ook twee prima en bijzonder kandidaten, die ook zomaar Beste Bibliothecaris zouden kunnen worden en ook allebei een prima boegbeeld voor de branche zouden kunnen zijn.

Hoe het ook zij: maak vandaag iemand blij en stem. Dus druk op die stemknop, por nog eens een collega of vriend op en laten we er een gezellige dag van maken.

Geen opmerkingen: