woensdag 10 september 2008

Wat staat er nou op die vuilniswagen?

Toen ik vanochtend naar de Overijsselse Bibliotheek Dienst in Nijverdal reed, knipperde ik toch even met mijn ogen. In een flits zag ik een vuilniswagen voorbij komen met daarop een advertentie van de gemeente. Wel handig van de gemeente. Om je vuilniswagens als rijdend billboard te gebruiken.

De advertentie die erop stond was ook aardig: NU € 3,- korting op het aanvragen van een uittreksel bevolkingsregister. Om die korting te bemachtingen moet je naar de site van de gemeente Hellendoorn. Omdat ik niet in Hellendoorn woon, heb ik de gemeente gebeld. Je logt in met Digid, je betaalt met IDeal en daarna wordt het uittreksel naar je huisadres gestuurd..

De site van de gemeente Hellendoorn is wat duf maar deze dienstverlening bieden ze toch maar mooi!

Wie wat zoekt op internet ziet dat de verschillende gemeenten, verschillende tarieven vragen (en kortingen geven). Da's toch gek hé.

U wist natuurlijk allang dat Digid van dezelfde makers is als het Zoek&Boek-authorisatiesysteem.

Mijn voorstel: zullen we alle bibliotheken maar op die manier leden laten inschrijven. Landelijk een ingang, authoriseren met Digid en pasje opsturen naar huisadres. Oh ja, en dan zeggen onze klanten natuurlijk wel: toch gek dat ze overal een ander tarief hebben.

Oh ja, en wij willen natuurlijk ook reclame van de bibliotheek op alle vuilniswagens! Lijkt me leuk om daar een slogan voor te verzinnen! Wie durft?