zondag 1 november 2015

The library, met liefde gemaakte film over de bibliotheek


Filmpjes over de bibliotheek kunnen vaak lachwekkend zijn door de slechte kwaliteit. Maar dit keer heb ik echt een uitzondering. De film duurt 20 minuten. En ik heb ik 20 minuten met aandacht gekeken.

Het filmpje 'The library' is gemaakt door regisseur Jason LaMotte als eerbetoon aan zijn buurtbibliotheek in Houston Texas, zegt hij in een artikel in the Guardian. Het filmpje heeft een sterke boodschap rond de verbeelding die bibliotheken kunnen stimuleren, decennia lang. En uiteraard gaat het ook over de liefde.

Overigens werd de film gefinancierd met crowdfunding via Kickstarter.

In 2011 schreef ik een kort artikel over de bijdragen van bibliotheken aan de liefde. Die blijkt redelijk substantieel te zijn, zo vertelde Hans van Velzen mij ooit.

Maar goed ik zeg niet meer. Kijk zelf.

Met dank aan Anneke Dirkx voor de attendering via Twitter.

Geen opmerkingen: