woensdag 18 juli 2012

Dolle dwaze dagen bij Bibliotheek Hengelo

De vakantie begint. En bepakt en bezakt vertrekken we naar onze vakantiebestemming. In de Bibliotheek Hengelo komt daar deze week nog een flinke tas bij: een zomerleestas met een blind date met een medewerker van de bibliotheek. De tas is gevuld met de persoonlijke selectie van medewerkers van Bibliotheek Hengelo. De tassen staan gesloten klaar. Je weet niet wat er in zit, je weet aleen wie hem voor je heeft samengesteld.

Naast die selectie zit er een korte groet in van de desbetreffende medewerker en een klein cadeautje. Verder een reactiekaart om te laten weten wat men ervan vond.

Dinsdagochtend om 9 uur stonden de eerste tassen klaar. En aan het eind van de middag was de complete voorraad voor de hele week uitgeleend: ruim 150 tassen.

Op stel en sprong maken we nieuwe tassen. En opnieuw vliegen de tassen de deur uit. Het zijn letterlijk dolle dwaze dagen. Mensen staan heel nieuwsgierig te kijken naar wat er te doen is.

Met de actie benadrukken we dat je onbeperkt kunt lenen bij de bibliotheek. En we dagen onze klanten uit om eens wat mee te nemen wat je niet elke dag leent.

De hele week gaan we nog met de actie door met kans op verlenging.

Misschien dat er op die manier wel duizend tassen de stad in gaan. Duizend mensen die hun blik verruimen en die kennis maken met de persoonlijke selectie van een bibliotheekcollega.

Sinds deze week ben ik er weer helemaal van overtuigd dat de mens van nature nieuwsgierig is.

4 opmerkingen:

Mark Deckers zei

Eén ding vergeet ik echter nog te melden: we hebben deze actie collegiaal "geleend" van de bibliotheek Zwolle. Zij voerden een soortgelijke actie een aantal jaren geleden uit.

Annet zei

In de Drentse bibliothekenhebben we dat ook jaren achter elkaar gedaan onder het motto 'verras je met een tasje'.
Goed initiatief zo voor de zomervakantie.

Maanszat zei

En wij in het Brabantse Heusden hebben al enkele jaren de goedlopende actie genaamd Blind Date. Wordt altijd erg positief ontvangen door de klanten.
http://www.bibliotheekheusden.nl/nieuws/2012/06/20/blind-date

Mark Deckers zei

@Annet en @Willemien: en overal enthousiasme. Dat doet me deugd.