maandag 12 september 2011

Groot succes bestaat uit heel veel klein succes

ScreenShot509
In de afgelopen week stuurde Annemarie "Biebsearch" van Essen mij een mailtje. Ze schreef dat Biebsearch nu was opgenomen op een uitrolbanner van de ELO It's Learning. It's Learning is één van de grote pakketten die gebruikt wordt in het voortgezet onderwijs.

Ze stuurde een fotootje mee. Een deel van de foto ziet u hierboven. Biebsearch staat rechts bovenaan. En dat naast leveranciers als Entree, Edurep en Teleblik. Allemaal grote spelers in de onderwijsmarkt. Deze banner wordt door It's Learning gebruikt op beurzen. En het kan ook goed zijn dat we zo in folders staan. Er staan dus andere leveranciers uit te leggen wat Biebsearch is. Dat is bijzonder om te zien.

Een dagje later meldt Annemarie me dat we zijn uitgenodigd om deel te nemen aan een project met Wikiwijs. Wikiwijs neemt zelf het initiatief om ons mee op te nemen in hun project. Weer een partner die ons uiterst serieus neemt.

De afgelopen weken zie ik tegelijkertijd allerlei tweets voorbij komen van collega's die bezig zijn met instructies voor Biebsearch. En overal goede geluiden.

Het zijn kleine successen die aantonen hoe serieus de buitenwereld kijkt naar Biebsearch. Ik vind ons zelf soms iets te goed in het zien van nog niet goed is. Dan is goed om juist door die buitenwereld gewezen te worden op hoe waardevol ze ons vinden.

Groot succes bestaat uit heel veel klein succes.

En dat alles past in dezelfde lijn als die nominatie voor de ICT-innovatie-awards. Het lijkt allemaal heel vanzelfsprekend. Ik weet dat er heel veel mensen hard voor aan het werk zijn.

Groot succes bestaat soms uit vele kleine successen.

2 opmerkingen:

Annemarie van Essen zei

Niet alleen bestaat groot succes uit veel kleine successen, maar vooral uit hele hard werkende collega's die zich heel hard maken om samen met het onderwijs iets te bieden.

Ik zag vandaag in Drenthe ook weer een hele grote groep enthousiaste bevlogen mensen die staan te trappelen.
Wacht maar: er gaan nog veel meer goede tweets langskomen!

Mark Deckers zei

@essen2punt0: die wachten we dan maar af en eerlijk gezegd had ik niet anders verwacht.