vrijdag 28 augustus 2020

Je moet altijd wennen aan nieuwe media....


Het is vrijdagmiddag en even iets lichters mag ook wel. Dit filmpje kreeg ik toegestuurd door Geertje Tissingh uit de Kop van Overijssel. Het laat zien hoe mensen tegen boeken zouden aankijken als het nĂ¡ de games was uitgevonden. Ik kon er wel om lachen. Overigens heb ik ooit het verhaal gehoord dat  toen de boekdrukkunst werd uitgevonden mensen inderdaad bang waren dat ze minder goed gingen onthouden doordat het toch op papier stond. Elk medium heeft dus zo zijn voordelen.

Overigens lijkt het filmpje een beetje de omkering van onderstaande filmpje dat al wat ouder is. 


In dit filmpje zie je hoe middeleeuwse monniken nog even op weg geholpen moeten worden door de helpdesk. Want als je altijd gewend ben om met een boekrol met handschriften te werken dan is zo'n boek natuurlijk ook even wennen. En al uw angsten die u ook had met uw computer komen weer voorbij. 

Kom er maar in!

3 opmerkingen:

Gewoonjanneke zei

Hallo Mark, Er ijn een heleboel van dit soort leuke filmpjes. Dit zijn beiden al “oudjes”, maar ze blijven leuk.... Als Mediacoach verzamelden we dit soort filmpjes om bijv. tijdens ouderavonden te laten zien.
Hier nog een paar “favorieten” van mijzelf: https://youtu.be/F7pYHN9iC9I (een zgn. waarzegger weet alles van je, hoe?) en deze is ook heel sterk: https://youtu.be/JgScpIKj8Fg (Mag ik een foto van uw kinderen zien)

Mark Deckers zei

@Gewoonjanneke: briljant! En ik kende ze nog niet. Zo zie je maar, er zijn zoveel filmpjes. Echt leuk, dankjewel. Ik ga er denk ik maar er een vervolgblogje van maken. :-)

Mark Deckers zei

@GewoonJanneke: Ik heb je filmpjes inderdaad gebruikt. Hier staan ze nu: https://www.markdeckers.net/2020/09/mag-ik-fotos-van-uw-kinderen-zien-of.html Dank je!