zaterdag 2 juli 2016

Terrormeeuwen


Donderdagochtend breng ik mijn auto voor een onderhoudsbeurt naar de garage. Ik loop naar de bushalte om vervolgens met de trein ergens aan de andere kant van Nederland aan het werk te gaan. Niets vermoedend loop ik over het industrieterrein tot ik plotseling een zachte klap op mijn achterhoofd krijg.... Een meeuw!

Nu valt het mij pas op dat er twee meeuwen rond mijn hoofd zwermen. Elke keer zetten ze een duikvlucht naar me in. Ik besluit mijn paraplu maar te gebruiken als bescherming. Als ik langs het volgende pand loop, zie ik mensen in een kantine. Die lachen naar me. Die hebben dit tafereel blijkbaar al vaker gezien.

Aan het eind van de middag haal ik de auto op. Ik moet weer langs datzelfde punt. En inderdaad: de twee meeuwen zitten al klaar. Ze beginnen te schreeuwen en beginnen daarna hun duikvluchten weer. Dit keer besluit ik mijn hachelijke avontuur te filmen.

Als ik bij de garage kom en vertel dat ik met gevaar voor eigen leven binnen kwam, begint de monteur te lachen... 'Ja, dat is bekend.... We hebben wel eens een jong van ze doodgereden, misschien zijn ze daar nog een beetje boos over.'


Het deed me denken aan mevrouw Helderder uit Pluk van de Petteflet. Die gewapend met helm en vlag haar flatje wil weer terug wilde veroveren maar belaagd werd door dezelfde terrormeeuwen.Weer anderen wezen me op de film 'Birds' van Hitchcock. Mijn filmpje zou door kunnen gaan voor een goedkope Nederlandse remake van deze film: slechts twee meeuwen.

Vervolgens vroeg ik mij af of meeuwen eigenlijk eetbaar zijn en over er recepten voor zijn? Dat blijkt het geval: kijk maar eens op deze site.  Het mooiste recept komt uit onverwachte hoek: Jan Wolkers

Recept voor de bereiding van een zeemeeuw (uit de hongerwinter)

Men zette een meeuw op in ruim kokend water, zodat men er een baksteen naast kan leggen.
Als de baksteen gaar is, gooie men de meeuw weg.

Het geeft wel aan dat bereiding niet eenvoudig is. Zelfs daarvoor deugen die beesten dus niet.

Lekkere vrienden had die Pluk. Mijn volgende auto wordt een rood kraanwagentje. Dat lijkt me wel zo veilig.

Geen opmerkingen: