vrijdag 13 februari 2015

Beer en varkentje en de OBAVandaag kwam ik iets tegen uit de oude doos..... Bijna tien jaar oud. Op 1 april 2005 was er een bijeekomst over de digitale bibliotheek in Amsterdam. Het was mijn eerste werkdag als projectleider Digitale Bibliotheek aldaar. De werkdag bestond uit een personeelsbijeenkomst over alle nieuwe mogelijkheden die de 'virtuele bibliotheek' zou brengen. Er waren een stuk of tien deelsessies. Mijn deelsessie heette 'Beer en Varkentje en de digitale bibliotheek'. Ik las dit verhaal voor. Ik geef hem graag nog een keer door.

1 april 2005 en vanaf dat moment negen maanden buffelen om in Amsterdam de Aquabrowser te installeren, de koppeling te maken met de CDR, met het Uit-buro en een leuke PR-campage.

1 april 2005... overigens ook de dag dat we de 1 april-grap uithaalden met Spits! over de Bibliotender. Was een leuk jaar, 2005.

Geen opmerkingen: