maandag 30 december 2013

Moderne tradities...

Het afgelopen weekend was ik even in Den Bosch. Mijn geboortestad. Ik liep weer eens bij de Sint-Jan toen mijn oog getrokken werd naar dit bord: Bellen met de engel.... Bel 0900-SINTJAN om in gesprek te komen met een engel.  Volgens mij staat het er al een tijdje maar toch gek: bellen met engelen. Heel modern. Nog even en we appen met de engelen.

Een paar meter verder was naast de Sint Jan een gezellig winterfestival aan de gang: ijsbaantje, glühwein en optreden op een podium. Leuk zitten op een bankje...Gewoon lekker ouderwets... Denk je.


Maar wie goed kijkt, ziet dat de bankjes gemaakt zijn van cv-radiatoren. En jawel, ze zijn verwarmd.


Vroeger hadden alleen monniken die ascetisch leefden contact met engelen, tegenwoordig bellen we ze even. En bij tal van winterfestivals grijpen we terug naar de tijd van Dickens. Maar dan wel met centrale verwarming.

Wij houden van tradities maar wel graag met onze smartphone en verwarming.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ach Mark, het gaat om de intentie moet je maar denken. Als er in de middeleeuwen CV was geweest hadden ze het wel geweten ;-)

Mark Deckers zei

Dat denk ik ook Wouter....Maar ik blijf het een spannende vinden: de hang naar de nostalgie en luxe van nu.