zaterdag 16 maart 2013

Menselijk lichaam

Menselijk lichaam

Ik keek vroeger - en nu eigenlijk nog steeds - graag naar landkaarten, atlassen en overzichten. De wereld ontdekken, gewoon in het tweedimensionale.

Mijn jongste dochter Eva-Lotta is zes en kan net schrijven. Op school gaat het over het menselijk lichaam. Ze kregen opdracht om een poster te maken over het menselijk lichaam. Het is een prachtig zoekplaatje geworden met pingk, hantpaln, oksol, onderaren en naagel. Bijzonder is ook de plek van de hals en de nek of de verhouding tussen hoofd en benen. Om zo'n poster te maken zijn heel veel vaardigheden en kennis nodig. En wat je ziet is dat al die kennis en vaardigheden zich in verschillende snelheden ontwikkelen.

Op deze plaat valt nog heel veel te ontdekken.... Zoals voor haar nog in het hele leven. En voor mij een even boeiend proces om naar dat opgroeien te kijken.

3 opmerkingen:

Kirsten zei

Oh. Wat schrijft ze al veel moeilijke woorden goed (voorhoofd, wenkbrauw) -> ik zie zo al 4 spellingsregels die ze beheerst ;)! Knappe dochter hoor. En wat blijft het heerlijk om samen met kinderen nieuwe dingen te leren en te ontdekken...

Mark Deckers zei

@Kirsten: he wat leuk dat je weer voorbij komt! Ja, het is hele lieve dochter... En dank voor je opmerkingen. Voor mij voer om het tekstje toch nog wat uit te breiden. Ja, boeiend, dingen die heeel goed gaan en de dingen die je dan nog moet leren.

Zomer65 zei

ik vind de leukste het 'dijnbeen'.... heeft ze ook een 'mijnbeen' ;-)