woensdag 20 juni 2012

Marathon man

IMG_4465
Zijn werkkamer hangt vol posters van marathons. Van over de hele wereld. En ik twijfel geen seconde of hij heeft ze allemaal gelopen. 42.195 hele meters. Volhardend. Geconcentreerd. Recht vooruit. Voorzichtig met zijn energie. Een lange weg. Alleen vol te houden door je te concentreren op waar het om gaat.  Al het andere valt weg. In een split second beslist hij over wat hij wel doet en wat niet. Geen franje maar resultaat.

De marathon als metafoor van het leven. Wat telt? De eindtijd of de loop? Hoe je aankomt of wat je gezien hebt? Hoe blijf je heel? Waar moet je versnellen en waar juist rustig aan doen? Ad weet vast het antwoord.

Toen ik enige tijd geleden meldde dat ik wel een paar mensen zocht die zich wel wilden laten fotograferen, meldde Ad Voortman - directeur van de Overijsselse Bibliotheek Dienst - zich spontaan. In een split second, zullen we maar zeggen.

Wil je ook een keer? Dan kun je je nog melden.

Meer foto's van Ad? Klik dan hier.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

MOOIE foto Mark!
(Louisa)

Mark Deckers zei

@louisa: bedankt!

Diane zei

Nou kan ik even bij je langs lopen, maar beter is om het maar "zwart op wit" vast te leggen, dan kan ik er niet meer onderuit :-) Mijzelf laten fotograferen... mwah, neuh, niet mijn hobby. Maar ik kan ook over een mentale drempel stappen, duss... als het aanbod ook geldt voor na mijn zomervakantie... Dan wil ik wel gefotografeerd worden door een moderne Rembrandt. Want jouw foto's zijn wel erg mooi!

Mark Deckers zei

@Diane: leuk, gaan we doen. En misschien is dit wel het mooiste compliment :-)