vrijdag 21 november 2008

Oproep: De gouden Loekie voor bibliotheekfilmpjes!

Jaarlijks kiezen de reclamemakers in een gala het beste reclamefilmpje. Dat wordt uitgezonden op tv als een echt programma. We kijken dan dus naar een programma over reclamefilmpjes. Het moet niet gekker worden in deze wereld.

Ook bibliotheken worden steeds grotere liefhebbers van filmpjes. Eind vorig jaar maakte ik samen met de back-office in Zwolle het volgende YouTubefilmpje.

Overigens maakten we ook nog een filmpje over de making of. Die is minstens zo hilarisch. De hele film is in twee uur geschoten op een simpel fotocameraatje. Ik moet wel toegeven dat Marieke Bruins en Nicole Verkerk vervolgens een heel weekend aan het monteren zijn geweest.

Maar leuk was het om het vervolgens aan het personeel te presenteren.

Mijn vraag aan U: wat is het leukste bibliotheekfilmpje?

Ik speel met de gedachte om iets te doen met een gouden Loekie voor bibliotheekfilmpjes. Dit voor een bijeenkomst die ik binnenkort met bibliothecarissen heb. Welke filmpjes moeten dan in aanmerking komen?

Laat uw suggestie eens achter en laat ons meegenieten.

Eh, bovenstaande filmpjes zijn natuurlijk uitgesloten van deelneming.

11 opmerkingen:

diriwout zei

Zou met al die 23dingen deelnames toch iets moois uit voort moeten komen.

Mark Deckers zei

@diriwout: inderdaad. Nu weet ik dat jij al die 23dingen-mensen ook allemaal volgt. Kun je vast een paar tips doen van leuke filmpjes?

Astrid zei

Dit is toch niet naar aanleiding van de verhitte discussie op mijn blog over een filmpje uit Groningen? ;-) Ik vind het een Gouden Loekie waard!

Mark Deckers zei

@astrid: ook die staat genoteerd! Inderdaad tenenkrommend.

Astrid zei

Vergeet dan ook deze tip van Diane niet voor je lijstje!

Anoniem zei

Hallo Mark,

Internationaal zijn er de zgn InfoTubey's. Een soort Gouden Loekie die wordt uitgereikt oa tijdens Computers in Libraries, door de organisator InfoToday.

groet

Ronald

Mark Deckers zei

@Astrid: We voegen de ALA-film van Diane toe
@Bibaholic: Die Infotubey is inderdaad een hele mooie. Het spannende van zoeken naar leuke filmpjes is wel weg.... maar misschien nog een nederlandse variant maken? En zo ja, bij welke gelegenheid delen we hem dan uit?

Astrid zei

Oh ja, mag deze dan ook meedoen? Of is dat óver de grens...

Mark Deckers zei

@astrid: ik krijg een foutmelding op de link...

Astrid zei

Pagina bestaat niet? Me neus!
Tweede poging

Astrid zei

Yep! pagina bestaat weer