donderdag 3 april 2008

Wat gaat u doen met die regionale kranten?


Edwin Mijnsbergen berichtte op zijn weblog ook al over de regionale kranten. Hij is zo slim om gelijk te checken of de krantenartikelen kloppen. Daar ben ik dan weer te lui voor. Maar even zoeken en kijken wat je kunt vinden is wel heel aardig. Want zo ontdek je dat vooral over lokale onderwerpen in één keer een pens aan informatie beschikbaar komt.
Wat te denken van info over de lokale voetbalclub Terwolde. 5e klasse G tegen Zutphen. 0-1. Toch nog thuis verslagen.
Wat te denken over al die lokale recensies van optredens. Bijvoorbeeld het optreden van Francis Black in Hedon met zijn hommage aan Herman Brood en Zwolle. Afgekraakt trouwens. Ze hebben daar een standaardrecensent voor zure stukjes.
Maar jongens, dit is goud! Hier maak je in een handomdraai allerlei lokale dossiers mee. Over de nieuwbouw van de bibliotheek in Deventer bijvoorbeeld (te hoog, te diep en te duur), over het muziekkwartier in Enschede, over de burgemeester in Dinkelland etc, etc, etc.
Eerder berichtte ik al over mydiscoveries. Klanten konden daarmee zelf lijsten aanleggen. En dat betekent dat ze dus ook zelf dossiers kunnen maken met lokale kranten. U gaat die dossiers dus niet zelf maken, dat doen uw klanten!
Hebben we al contact met Wegener dat zij naar die dossiers bij ons kunnen linken? Moet je opletten, hebben we zo thuisgebruik. Voor het overige zijn we van mening dat we daar gewoon extra geld aan moeten besteden.

Geen opmerkingen: