zaterdag 5 april 2008

Een gelukkige klas in de Statenzaal


Want dat is toch wat we hier zien? Allemaal gelukkige mensen, keurig in de bankjes. Op woensdag 2 april organiseerde de bibliotheek Zwolle een ochtend over onze ambitieuze plannen met het ROC. Dat deed de bibliotheek samen met de VOB, onze branche-organisatie.

70 enthousiaste bibliotheekmensen in de zaal. Opnieuw hebben we ons verhaal verteld en opnieuw twinkeling in de ogen bij een nieuwe groep mensen. Ik weet zeker dat we binnen twee jaar alle 40 ROC's in Nederland bezocht hebben. En bij minstens de helft zullen bibliotheken er in geslaagd zijn om zo'n goede samenwerking op te zetten.

Peter van Eijck - interimmanager van bibliotheek.nl - gaf aan dat deze samenwerking een plek gaat krijgen in de trajecten die de komende jaren landelijk ondersteund moeten worden. Een leuke opsteker.

Adriaan van Geest was speciaal van Schiphol (lees: Haarlemmermeer) overgekomen om een toelichting te geven op de huiswerkcentrale. Een verhaal dat ik zelf ook nog niet eerder gehoord had maar waar technisch gezien voor een deel dezelfde koppelingen worden nagestreefd. Da's toch ook goed om te horen want dan kun je wellicht kosten en kennis delen.

Joepie, we hebben 70 nieuwe bibliothecarissen in het land die op stap gaan met dit verhaal.

1 opmerking:

steenwijk23 zei

bij ons reizen ook verschillende jongeren naar Zwolle voor verdere studie
hier moet toch ook wel een link te maken zijn denk ik
oh ja wat vond je van het navigatie-idee voor de zeevaartopleiding?
succes met jullie plannen!