dinsdag 1 december 2015

Van brutaalboete en groetgratis: Hoe Louisa Benning wereldnieuws werd

Deze tweet van Sonja Heijkamp zorgde er afgelopen dagen voor dat de Bibliotheek Zwolle 'viral' ging. De foto werd overgenomen op Facebook en andere social media.

Gisteren besteedde RTV Oost al een item aan dit opmerkelijke bordje dat al anderhalf jaar in de bibliotheek Zwolle hangt. En deze ochtend opende de regionale krant De Stentor met deze voorpagina.

Brutaalboete of Groetgratis
Nu ken ik Louisa nog uit mijn tijd dat ik in Zwolle werkte en ik ken haar als iemand die altijd constructief meedenkt en die zoekt naar wegen hoe je het 'ook' kan doen. Zijn kinderen onbeleefd dan is dat niet een gegeven maar hoe zou je dat op een andere manier kunnen aanpakken zonder dat je tot uitsluiting komt of een negatieve prikkel.

Omdenken dus en zoeken naar de betere oplossing dan alleen rotjongetjes eruit zetten. Hoe kun je van een irritatie toch weer een glimlach maken.

De term brutaalboete is dan wel weer een typische voor bibliotheken en ik vermoed dat het een kop van de krant is.

Misschien is 'Groetgratis' een beter woord in de kop. Louisa krijgt nu al van mij het applaus van de maand! Want ik vermoed dat er nog meer media komen die dit nieuws gaan oppikken.
6 opmerkingen:

Louisa zei

Wat een ontzettend aardig blog Mark. Dank je wel!

Mark Deckers zei

@Louisa: Jij bedankt!

Berla Bech zei

Vanmorgen al weer menig controller aan vrolijke pubers gegeven. Ik ben geen rotjochie meer tegengekomen en ze zien ons als een vrolijke biebmiepen.

Mark Deckers zei

@Berla: Zo ken ik jullie ook. Overigens: ik was vroeger wel één van die rotjongetjes. Daarom snap ik zo goed waarom dit zo'n briljante actie is. Met eruit zetten heb je ze niet. Weet ik uit ervaring.

Anoniem zei

Haha, kom deze tegen doordat ik op mijn zocht:) Wat een poos geleden alweer

Groetjes Sonja

Mark Deckers zei

@Sonja: En dus lees ik het zelf ook weer omdat jij reageert :-)