zondag 12 juli 2015

Kleine jongen


Het is middernacht als ik aankom in de stad waar ik zal overnachten. Eind van een mooie warme avond met een etentje met fijne mensen. Zo'n zeldzaam moment waarin het goede leven gevangen wordt.

Ik parkeer mijn auto en moet een eindje lopen. In het donker voor mij lopen een moeder en haar zoon. De jongen is een jaar of 10. De moeder heeft iets in haar hand. Eerst denk ik dat het een kopje koffie is. Maar ze zwalkt een beetje. Niet veel maar net genoeg om te verraden wat er aan de hand is.

De jongen vraagt aan zijn moeder: 'mama, je wordt toch niet dronken?' De moeder ontkent. In de twee minuten die ik achter ze loop, hoor ik meer ellende dan me lief is.

Ik sla af, zij gaan rechtdoor. De jongen pakt de hand van zijn moeder en verdwijnt met haar  in de nacht. 

Geen opmerkingen: