woensdag 28 januari 2015

Daar gaat Jan weer!

Een soort digitale zendingsdrang... op een andere manier kun je toch niet omschrijven wat Jan de Waal doet. Een niet aflatende energie om iedereen - binnen en buiten bibliotheekwerk - op de hoogte te stellen over digitale ontwikkelingen.

Jan is een eerlijke en goede gebruiker: als iets niet werkt, dan vertelt hij je dat ook. Als iets goed is,zal hij niet ophouden erover te spreken totdat iedereen het weet.

In 2013 liet ik al een keer een presentatie van hem voorbij komen. Tjonge, dacht ik, zo lang geleden al weer? Er moet nodig weer aandacht aan gegeven worden. Dus hierbij: weer gratis advies van Jan. Want zo is hij ook: delen is het nieuwe hebben.

En wie met een beetje fantasie naar hem kijkt, ziet opvallende uiterlijke overeenkomsten met Steve Jobs! Hup, genoeg over die digtale rots in onze branding. Kijken, die presentatie en delen natuurlijk.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

;-) bedankt maar vergelijken met Steve is behoorlijk overdreven en daarnaast is mijn karakter tikkeltje anders hoewel ik graag aantal van Steve's kwaliteiten zou willen bezitten en het lezen van zijn bio onthullend is
Enige dat ik neerzet is basiskennis over de iPad of Android en dat is maar 1/3 van de volledige workshop.
Liever wil ik nog mijn workshops ver-YouTube-n, kan ik nog meer uitleg geven en YouTube biedt weer andere mogelijkheden. Lijkt mij een leuk project, korte filmpjes met handige uitleg...Want tijdens het typen van dit verhaaltje, een collega uitgelegd hoe ze op een Androidtablet e-books(die na 21 dagen weigeren te vertrekken) kan verwijderen zonder de app te verwijderen. Gewoon wat buffers leegmaken.
En zo buffelen we verder in het bibliotheekland. Maar eerst nog een analyse maken van een jaar officieel e-book aanbod. Hoe een landelijke dienstverlening, de plaatselijke bibliotheken voor een gedwongen feit zetten en dat soort zaken.

Mark Deckers zei

Dag Jan, natuurlijk gaat elke vergelijking ergens mank. Pik er de mooie dingen uit zou ik zeggen. En je berichtje zelf is natuurlijk één en al voorbeeld van die digitale zendingsdrang.

Ik kom je graag weer ergens tegen!